Peugeot 306 1.8 16v AG G3: Startproblemen

Bouwjaar: 1999

Als mijn 306 een tijdje heeft stilgestaan (1 dag of langer) start deze 's morgens soms slecht. Vaak slaat hij onmiddelijk af zodra hij gestart is. De buitentemperatuur is momenteel zo laag dat de auto niet meteen op gas overspringt, dus dat kan het niet zijn.
Als de auto is afgeslagen start hij moeilijker. Meestal trap ik uiteindelijk het gas maar in en dan slaat hij sneller aan.
Het lijkt dan of de auto verzuipt na een 3-tal startpogingen (zo te ruiken) en als hij dan start, rookt hij meer dan normaal. Dit is overigens wel 'gewone' witte rook. (Condensvorming? Ik rijd 120km per dag)
De auto start wél normaal als hij maar kort heeft stilgestaan (1 nacht b.v.). Dan start ik ook zonder gas te geven.
Weet iemand wat dit kan zijn en wat ik eraan kan (laten) doen?

Marc Kerver

Geplaatst door Marc Kerver (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

306driver (0), 19 jaar geleden

ik heb dit probleem ook gehad met mijn 306 op gas uit '97 en bij mij kwamen ze erachter dat de zekering van de brandstofpomp eruit lag.
Na wat speurwerk kwamen ze erachter dat er oxidatie zat op de stekker van de brandstofpomp waardoor die geen tot slecht contact maakte.
Door dit schoon te maken was het probleem verholpen en start hij iedere dag weer prima.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Laat je benzineinjectors eens reinigen en tank eens wat verse benzine. Vaak zit de benzine er al lang in en zijn de meest vluchtige delen, die het gemakkelijkst branden, al vertrokken.

Marc Kerver (0), 19 jaar geleden

Momenteel is het probleem verdwenen als sneeuw voor de zon. Verse benzine zit er trouwens wel in en ik rijd ook regelmatig een stuk op benzine.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum