Peugeot 307: Stationair af en toe tik rechtsonder 307 1.6 16v

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Sinds 5 maanden hoor ik af en toe achterelkaar tik geluiden, dus als je in de auto zit dan komt het bij de passagierskant vandaan.
Binnen hoor je het niet zo goed. Je moet echt de rechter deur openen om goed te kunnen horen. Het lijkt net de kleppen, maar dat zal het niet zijn. Het is geen constante geluid, wanneer ik wat gas geef dan houdt het op, zodra ik het loslaat komt het terug. Soms stopt het opeens.

Ik las dat het wellicht een elektroklep kan zijn. Zo ja, hoe kan ik er bij?

Enig idee hoe en wat? en hoe ik het kan verhelpen

graag jullie medewerking.

alvast bedankt.

Geplaatst door

Selim (0)

al 16 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

is het elektroklepje van het absorptievat en hoort te tikken onder bepaalde omstandigheden.Je kunt er bij door de binnenkuip van het spatbord weg te halen alleen het geluidje hoort bij deze auto"produkteigenschap"

oldtimer 0
badge

13 jaar

Dat is inderdaad de elektroklep van het absorbtievat en zit in de Rv wielkast. Om er bij te komen moet het kunststof binnenscherm boven het wiel eruit. De werking zoals je omschrijft klinkt normaal, hooguit kan het tikkeren als irritant ervaren worden.

hans4074 0
badge

13 jaar

Je was sneller met typen Oldtimer......................of je bent iets eerder begonnen? In ieder geval hetzelfde antwoord.

hans4074 0
badge

13 jaar

Heren, bedankt voor de snelle reactie. Na éénmaal verwijderen van de binnen spatbord. Moet ik hem dan wat bewegen of
vast draaien? Voor het veminderen van de geluid

Selim 0

13 jaar

Vastzetten van het elektroklepje zal niet gaan want is 1 geheel met het absorbtievat. Verdraaien van alleen het klepje zal dus ook niet lukken. Mogelijk is het complete absorbtievat losgekomen uit z'n bevestiging en ligt het tegen de carrosserie = checken. Anders kun je het tikkeren nog proberen te verminderen door aanbrengen van bijv. isolatiemateriaal. Een nieuw absorbtievat zal vermoedelijk weinig opleveren omdat het niet abnormaal is dat je dit met regelmaat hoort tikkeren.

hans4074 0
badge

13 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.