Peugeot 208 2016: Steeds dezelfde storing

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: ZM01, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 50

Wij hebben vorig jaar april een Peugeot 208 uit 2016, LIKE versie, gekocht. 1.0ltr , 3 cilinders, 50 kw(68pk). Een mooie nette auto voor erbij.
Na 3 maanden kregen wij problemen met de auto. Hij hield ineens in en er gingen allerlei lampjes branden, hij liep op een cilinder minder zei de ANWB.
Onze buurman is automonteur en die is ermee aan de slag gegaan. Er is toen een bougie vervangen en 1 bobine is vervangen. Dit ging een hele tijd goed.
Afgelopen november weer hetzelfde probleem. De resterende Bougies vervangen. Ook dit ging weer even goed. In december kregen we dit weer, ANWB erbij en die zei dat de ene cilinder niet goed liep door de middelste bobine. Besloten om dus de andere 2 bobines te vervangen, dan waren we dus maar gelijk klaar.
Vanmorgen, weer hetzelfde probleem. ANWB is er niet bij geweest. die zei,als het weer gebeurt dan motor uit, even kwartiertje wachten en dan kun je wel weer rijden. Mijn man brengt de auto uit het werk naar onze buurman
We hebben nu echt zoiets van: weg met dat ding. Het vertrouwen is weg.
Iemand enig idee wat er aan de hand is? Waar het aan kan liggen?
Hij heeft nog maar 35.000km gereden.
Alvast bedankt.

Annette83

Geplaatst door Annette83 (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 208? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1610) PRO, 2 jaar geleden

Heeft de buurman de juiste uitleesapparatuur om eens een keer goed uit te lezen ?
Weinig kilometers zegt niets in zoverre dat dat tegenwoordig slechter is dan normale hoeveelheid.
Motor kan en is waarschijnlijk inwendig vervuild , os er al eens gekeken hoe het inlaattraject er uit ziet , olie verversen is ook zeer belangrijk , beter elke 10000 dan 30000 km. Is ketting al eens op slijtage gecontroleerd, wat is het olie verbruik ?

    Ja hij heeft de juiste uitleesapparatuur. Op dit moment wordt de auto uitgelezen.
    Olie verbruik is best hoog. Al 2 x ververst en bijgevuld. In 3 kwart jaar. Maar dat nemen we op de koop toe.
    Inlaat traject zal ik even doorgeven. Ketting is goed.
    Ook de mannen van de ANWB zeiden dat dit een typisch Peugeot ding is en toch opvallend vanwege de weinig km's - Annette83 (0), 2 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 208 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum