Peugeot 407: Stekkerverbinding rechter achterlicht unit

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Op display verschijnt de melding dat de linkerachter richtingaanwijzer een storing heeft. Deze doet het echter wel gewoon. Bij onderzoek zagen we dat de stekkerverbinding iets gecorrodeerd was op het pennetje van de massa. Schoonmaken hielp niet en toen een extra massadraadje er tussen geprobeerd te maken en was het een tijdje goed. Maar nu weer terug met dezelfde klacht. Even aan de stekker rommelen en probleem is weer eventjes weg, maar meestal niet voor lang.

Zijn er mensen die dit probleem hebben gehad die een definitieve en goede oplossing hebben gevonden? Of zit er niks anders op dan een nieuwe achterlichtunit en nieuwe stekker te monteren?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (160) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Wat je nog kunt proberen: een los stuk draad solderen op de massa-strip van de printplaat en daarna het andere eind d.m.v. een oogje bevestigen onder het massa-boutje in de koffer onder de complete licht-unit

peugeottechnieker (0) PRO, 13 jaar geleden

Siem, in de meeste gevallen is het met een nieuwe stekker eigenlijk wel opgelost. Het stekkertje van de massa smelt meestal weg in het stekker blokje omdat het te heet wordt agv. overgangs weerstand.

PT nieker

oldtimer (0) PRO, 13 jaar geleden

er worden voor deze achterlichten ook losse printplaten geleverd, ik laat meestal beide vervangen als deze storing zich voordoet, komt anders eigelijk altijd terug (herhalingsrep)

Siem Bijman (160) PRO, 12 jaar geleden

Dankje jongens,

Ga de klant de opties voorleggen en proberen te overuigen dat een nieuw setje de beste oplossing is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum