Peugeot 206: stilvallen onder het rijden 206 1.1

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

auto valt onder het rijden zomaar stil dit gebeurt zeer onregelmatig en kan zo een paar dagen niet zijn.
het voedingsrelais onder de computer is al gewisseld maar dat gaf geen resultaat. de mapsensor is ook al vervangen. na het stilvallen is hij gewoon weer te starten en kan er gewoon weer mee gereden worden.
het systeem is van marelli.

grt johan

autoservice v Wijk

Geplaatst door autoservice v Wijk (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Petje57 (0) PRO, 15 jaar geleden

Bobinebrug vervangen...........

Gr.

hans4074 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Petje57]Bobinebrug vervangen...........

Gr.[/quote]
Grote kans!

Raymond010 (0), 15 jaar geleden

ik heb een 206 1.1 en heb ook veel problemen met deze auto, ik heb de verstuivers al laten vervangen maar storingslampje blijft branden.

de motor stottert en houd soms erg in terwijl ik de gaspedaal indruk. ik heb de auto ook al enig keren gereset door de accu - pool los te maken.

wanneer ik m uit laat lezen komen er tijdelijke storingen van de verschillende verstuivers te voorschijn net alsof er kortsluiting in het systeem zit.

hans4074 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=Raymond010]ik heb een 206 1.1 en heb ook veel problemen met deze auto, ik heb de verstuivers al laten vervangen maar storingslampje blijft branden.

de motor stottert en houd soms erg in terwijl ik de gaspedaal indruk. ik heb de auto ook al enig keren gereset door de accu - pool los te maken.

wanneer ik m uit laat lezen komen er tijdelijke storingen van de verschillende verstuivers te voorschijn net alsof er kortsluiting in het systeem zit.[/quote]
Laat eens kijken of er geen draden bloot liggen in de kabelgoot achter het motorblok thv. de waterpomp.
Meerdere malen meegemaakt dat daar een draad, of draden, doorgeschuurt is/zijn op het plastic van de kabelgoot net in de bocht.
Kan diverse storingen opleveren, omdat de meeste draden daar langs lopen van/naar EBE.

Raymond010 (0), 15 jaar geleden

bedankt,

Wat moet ik doen als die draden bloot liggen, moet ik die draden dan vervangen? of kan ik deze gewoon afplakken met tape??

hans4074 (0) PRO, 15 jaar geleden

Mocht dit de oorzaak zijn, en er ligt een draad of draden bloot, dan is het zaak om te kijken in hoeverre het koper aangetast is.
Mocht dit behoorlijk groen een geel zien, dan kun je dit stuk(je) er beter tussen uit knippen en een nieuw stukje draad er tussen zetten met een waterdichte verbinding en daarna de kabelboom aftapen.

Raymond010 (0), 15 jaar geleden

Gisteren de bobinebrug laten vervangen, motor loopt nu weer goed, en het storingslampje blijft voorlopig uit.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.