Peugeot 406: stilvallen Peugeot 406

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Bij een buitentemperatuur van rond de 20 graden valt onverwachts de motor stil tijdens het rijden, de berijder geeft aan dat kort daarvoor de toerenteller naar boven uitschiet, dan naar beneden valt en gelijk valt de motor stil.
Starten lukt niet gelijk maar na 10 a 15 minuten kan je opnieuw starten en dan doet hij het weer. Voor dit probleem al de brandstofpomp vervangen, dubbel relais vervangen, bdp sensor vervangen en onlangs het code kastje van de startonderbreker buiten werking gesteld. Bij alles functioneerde hij daarna weer kort goed, maar het probleem blijft terugkomen. Is er iemand die hier ervaring mee heeft.

theo wijsman

Geplaatst door theo wijsman (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik denk aan de bobine.

theo wijsman (0) PRO, 17 jaar geleden

Eindelijk gevonden.ik had een bobineblok geleend van een collega heeft ook de motor e.b.e.geherprogammeerd.auto reed 3 dagen toppy,waarna hij wel startte maar niet meer aanslaat.diagkast aangesloten,alleen tijdelijke storing sensor inlaatdruk.bij het kontact aan hoorde ik de brandstofpomp niet draaien,extra stroomdraad naar de pomp gelegd,starten en lopen.ongeveer 150km mee gereden geen probleem,dubbel relais nog een keer vervangen ,viel er gelijk op stil.de klant rijd nu met een extra draad kontakt/brandstofpomp maar binnenkort ga ik met een schematekening kijken waar de bedrading loopt en eventueelstekkerverbindingen zitten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.