Peugeot 207: Stoel airbag vervangen

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Hallo allen

Ik heb een interieur uit een Engelse 207 overgezet voor mijn huidige. Nu ben ik erachter gekomen dat de bijrijdersstoel, wat dus officieel de bestuurdersstoel was, het gordel alarm blijft geven zonder dat er iemand zit. Bekabeling bekeken en die moet dus omgezet worden. De Engelse bestuurdersstoel heeft meer draden lopen dan de bijrijdersstoel dus daar zal dan ook de waarschuwing van komen vermoed ik. Ik heb de 2 m6 bouten aan de binnenzijde los maar ik krijg die airbag niet los van de bekleding zelf. Hoe moet ik dit oplossen?

lynx84

Geplaatst door lynx84 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 7 jaar geleden

Compleet met de bekleding overzetten.

Moderator Problemcar (75) PRO, 7 jaar geleden

Kabelbomen van de stoelen wisselen van links naar rechts...

lynx84 (0), 7 jaar geleden

Idd t zit hem in de kabelbomen ben ik achter. De originele bijrijdersstoel heeft buiten de gordelverklikker ook nog een zittingssensor. Die zittingssensor onderbreekt de doormelding naar de gordelverklikker.

De originele bestuurdersstoel heeft deze zittingssensor niet en geeft altijd alarm wanneer de gordel niet om is. Gezien dit in het Engelse interieur nu precies andersom is moet ik de kabelbomen omwisselen.

Blijf ik nog bij het punt airbag komen. Ik krijg A: de stekker zelf niet los uit de airbag en B: de airbag zit vast met klikkertjes in het framepje. Hoe krijg je die in vredesnaam los? Heb m nu in z'n geheel eruit met airbag nog in het plastieken frame maar het moet los om het weer fatsoenlijk terug te plaatsen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.