Peugeot 207: Stuur trilt aanmerkelijk bij alle snelheden even hard

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1.6, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Goedendag allemaal,

Ik zou graag een beroep doen op jullie kennis en ervaring voor wat betreft de klachten op deze auto.

De auto is onlangs nog uitgelijnd en gebalanceerd. Dit alles na het vervangen van een fuseekogel RV. Na het uitlijnen stond het stuur weer in de middenstand en na proef rit bleef de auto onder belasting, onbelast en bij remmen keurig rechtdoor rijden.

Nu van de een opnde andere dag staat het stuur licht scheef, trekt naar rechts en het stuur trilt bij iedere snelheid even hevig. Uitslag heen en weer ong 2 cm. Het lijkt als de auto warmer wordt het iets minder wordt. Gezien dit bij iedere snelheid even hevig gebeurd vanaf een paar km per uur tot getest 150 km per uur en de trilfrequentie niet veranderd kan het nooit in de voorbanden zitten. Het lijkt meer op een stuurhuis probleem. Echter op de gok vervangen is een prijzige hobby dus graag wat feedback op het geheel. Allicht dat er mensen zijn die dit al eerder hebben gezien en opgelost.

Alvast bedankt voor de hulp.

Grts, Dimitri

Bonkstar

Geplaatst door Bonkstar (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

harry4203 (315) PRO, 7 jaar geleden

ik gok dat de binnenste homokineet van de re aandrijfas is beschadigd bij vervangen van de fuseekogel.

Bonkstar (0), 7 jaar geleden

Hoi Harry dank voor je berichtje.

Dat zou kunnen, en wat verklaart dan dat de auto na vervangen fuseekogel nog een aantal weken geen last heeft gehad en dat de huidige trilling niet snelheidafhankelijk is en al bij 10 km/u merkbaar is?

Ps krijg geen melding dat ik antwoord krijg anders had ik even eerder gekeken

Moderator Problemcar (60) PRO, 7 jaar geleden

E-mail testbericht.
Graag reactie.


Moderator problemcar

harry4203 (315) PRO, 7 jaar geleden

dat kan ik zo niet zeggen, zeg ook niet dat het zeker zo is he, zult toch eerst een goede diagnose moeten (laten) stellen. het komt wel eens voor dat door te ver buigen van de as de binnenste koppeling beschadigd. toevallig geen band met een breuk eronder zitten toch?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.