Peugeot 306: stoplampje koelvloeistof

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: tu 5j 72kw

na het vervangen van temp.sensors relais ventilatoren, massakabel etc komt nog steeds het lampje in bij het rijden in de file als de airco niet aan staat. Bij inschakelen airco gaan de ventilatoren draaien.
Zie ook mijn eerdere vragen. Heeft een 306 een bsi? en waar. De weerstanden waar nog al eens over gesproken wordt kan ik niet vinden in de grille, alleen het kastje waar de 3 relais in zitten.Uitlezen geeft aan dat er geen te hoge temp is geregistreerd. wie heeft nog ideeen?

Geplaatst door

jansen5122 (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

de 306 heeft geen BSI, de airco wordt d.m.v. relais aangestuurd.

306 cabrio 0
badge

18 jaar

Heb een 205 gehad waarbij ook steeds dat lampje ging branden, echter dan vanaf een bepaald toerental.
Bleek de koelvloeistof temp. sensor te zijn. Na vervanging nooit weer last gehad van het rode lampje.

Santa 0

18 jaar

de airco werkt prima. het stoplampje gaat branden als de meter op het dashbord 90 gr aangeeft terwijl werkelijke temp. nog in orde is, even later komen de vennen pas in en gaat na ca 1min als de temp weer gezakt is het lampje weer uit.Het probleem zit dus m.i. in de schakeling koelvloeistoftemp.naar dashbord.

jansen5122 0

18 jaar

controleer eens de massakabels, vooral die van de accu!

306 cabrio 0
badge

18 jaar

Massa kabels van accu naar versn.bak en naar chassis al vernieuwd heeft niets uitgehaald.
zie mijn eerdere bericht van 14 of 16 juli

jansen5122 0

18 jaar

voor bij de accu aan de kant van het schutboard zit een doorvoerstekker van alle motor bedrading naar het inerieur daar wil wel eens water in komen te staan en de contacten aantasten. Draai die stekker eens los en bekijk de contacten, maak ze eventueel schoon met contactREINIGER (geen contact spray) heb het laatst nog gehad met een 306 waarvan het olielampje van ging branden.
Succes ermee.
Grtz Kleineman

kleineman 0
badge

18 jaar

grote ronde verbindingsstekker is brandschoon.bekabeling gaat daarvandaan boven binnenspatbord naar schutbord en relais in de grille. M.i. ziet het bosch mp7 systeem een te lage weerstand van de voeler in het thermostaathuis,terwijl de temperatuur niet te hoog is. de beide blauwe sensors sturen pas iets later de ventilatoren aan.

jansen5122 0

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.