Peugeot 206: storing automaat versnellingsbak niet te vinden bij uitlezen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Wie kan bij asjeblieft helpen. 1 week geleden peugeot 206 gekocht. Tijdens het rijden sprong hij in storing, sneeuwlampje sportlampje. Er moesten twee soort pompjes vervangen worden (sorry, weet niet precies hoe het heet) Nu blijft de peugeot het doen en kunnen ze bij het uitlezen geen storing vinden en zeggen dat ze er niks aan kunnen doen. Heeft iemand hier ervaring mee want zo is er niet te rijden met mijn peugeot want hij springt steeds in die storingstand. Alvast harterlijk dank. Wendy

wendyuc

Geplaatst door wendyuc (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

JHV (0), 13 jaar geleden

Wanneer je een automatische 4 bak hebt, en model AL4, zijn het waarschijnlijk je zgn Soloidekleppen in de versnellings bak. Een bekend probleem/reparatie bij deze bakken. Voor een 4 a 500 euro is dit te repareren. Maar laat eerst eens goed uitlezen bij een PSA garage/dealer. Ik kan me niet voorstellen dat dit niet uit te lezen is. Anders weet ik wel een PSA garage die wel goed is in uitlezen bij je in de buurt. Maar elke PSA dealer moet dit toch kunnen!
Citroen heeft dezelfde AL4 bak, ik ook, en goede ervaring met dit bedrijf. Nadat onze klepjes zijn vervangen schakelde de bak weer zijdezacht.
Johan

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Inderdaad zul je de 2 elektroklepjes op het hydraulisch brein bedoelen. Dit is een vaker voorkomend euvel.
Zoals Johan aangeeft: laat de storing uitlezen bij een dealer. Verstandig is óók om het bij een dealer te laten repararen omdat mogelijk gelijk met deze klepjes een software-update van zowel automaat,- als motor computer gedaan moet worden.

JHV (0), 13 jaar geleden

Hans,
Goed dat je die software even noemt. Die moest bij ons ook ge-update worden. De nieuwe kleppen worden met een hogere frequentie aangestuurd begreep ik. Naast de dealers zijn er voor Citroen de citroen specialisten. Zijn niet altijd dealers maar wel werken die ook met de Lexia. Dat doen deze in elk geval ook voor Peugeot. Volgens mij doen een aantal bakken revisie bedrijven, als bv Autrans, ook de software.
Johan

wendyuc (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de reactie's. Ze zeggen dat er een nieuwe versnelllingsbak in moet omdat ze de versnellingsbak bij het uitlezen niet kunnen vinden. Helaas...............
Op zoek naar een andere auto.

primera p11 (0), 13 jaar geleden

Op zoek naar een andere auto omdat ze de versnellingsbak niet uit kunnen lezen?.

Ga je naar een andere garage en laat je die prutsers links liggen.

wendyuc (0), 13 jaar geleden

Ja, dat begrijp ik maar nu kan ik er nog een andere auto uitzoeken (nou, ja, met bijbetaling) en anders blijf ik met (misschien toch) die stukkende peugeot zitten. Nu hoorde ik ook dat de achterwiellager (zeg ik dat goed) stuk is.

Mar78 (0), 13 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem. Het gaat om het type 206; 1.6V automaat uit 2001.
Als ik te snel optrek, schakelt de auto niet door naar z'n 5 en gaat ie in storing. Hij geeft het aan op het dashboard en vervolgens moet je de auto langs de kant zetten om het opnieuw te starten. Nu bij 2 garages gecontroleerd en ze zeggen dat de storing niet te vinden is. Er is al 2x nieuwe software opgezet en ze zeggen nu dat er een nieuw versnellingsbak in moet, dat kost een paar duizend euro volgens de garage. Tja, dan maar genoegen nemen met de ongemakken van af en toe opnieuw opstarten, maar het rijdt zeker niet fijn.

Weet iemand een garage in de buurt van Amsterdam die hier wel raad mee weet? Ik moet dus aangeven dat het gaat om de elektroklepjes op het hydraulisch brein??
BVD voor jullie reactie

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=Mar78]Ik moet dus aangeven dat het gaat om de elektroklepjes op het hydraulisch brein??
BVD voor jullie reactie[/quote]
Das wel erg kort door de bocht zonder verder onderzoek en/of storingscodes!

JHV (0), 13 jaar geleden

je hebt een Pbtje, de vraag is dan lijkt mij: wil je de bak doormeten/uitlezen op storingen? En het liefst er ook even mee rijden???

Een storing die niet uit te lezen is en bij mij problemen gaf was de remschakelaar. Daar zitten twee contactjes in waarvan 1 in kan branden. Dat geeft dan weerstand voor de stroom naar de sensoren in de rest van het systeem.
En dus een heel ander schakelpatroon en storingen.
Een nieuwe remschakelaar kun je zelf vervangen als je een beetje handig bent en kost, ik dacht, 2 of 3 tientjes. Voor een monteur is het enkele minuten werk om deze schakelaar te vervangen.
Johan

Oldenhage (0), 13 jaar geleden

Een goede garage kan de storing uitlezen. Een bakken specialist kan de drukken meten.
Bij bijna alle AL4 bakken met de beschreven klacht, zijn de drukregel kleppen defect. Het updaten wat de garage bij een schrijver heeft gedaan heeft geen enkele zin als de klepjes niet vervangen zijn.

De storing die bij de beschreven klacht hoort is " storing druk regeling" . De juiste oplossing is klepjes vervangen, verse olie en update.

Zie ook http://www.youtube.com/watch?v=Qn7YmvfAV...

Kosten zijn 480 euro. Klepjes kosten 110 euro ex. btw. 4 liter olie is rond de 40 euro ex. btw update en vervangen 2 uur werk.

De meeste Citroen en Peugeot garages hebben het gereedschap in huis om de diagnose te stellen en om de bakafstelling in orde te maken. Jammer genoeg zie ik het te vaak dat collega bedrijven niet de kennis, kunde en zin in huis hebben om dit klusje te klaren. Daardoor komen ze meestal met de conclusie dat de bak vervangen moet worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.