Peugeot 308 2007: storing emissiesysteem

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5FW, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Vorig jaar kreeg ik deze storing en werd me gevraagd wat ik tankte. omdat ze bij aankoop zeiden ik kon e10 tanken deed ik dat ook. volgens de garage moest dan wel elke keer een fles additif of zo erbij gieten. dat bij een dealer laten maken en nu een jaar later krijg ik hetzelfde. van het weekend weer die melding. ik merkte wel dat de auto zwaarder liep. af en toe met horten en stoten. net bij een zaak geweest die artikelen voor auto's verkoopt en daar het probleem voorgelegd. ja, bij e10 zit er meer rotzooi bij dan bij e5. dus weer een fles gekregen die ik in de tank moest gooien en dan een halve tank met e5 tanken. dit gedaan maar tot nu blijft die melding nog komen. zou het eerst op de motor moeten inwerken?

anneke62

Geplaatst door anneke62 , lid sinds 3 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 308? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Ehombie PRO, 3 maanden geleden

een flesje additief lost geen problemen op...
Ik zou een garage met goede reputatie erna laten kijken of laten uitlezen....
e10 is opzich niks mis mee....als er frequent wordt gereden en ongeveer 1x in de maand getankt wordt. (Ik prefereer overigens ook e5.....)

anneke62, 3 maanden geleden

op dit moment heb ik geen mogelijkheid om een afspraak te maken. er werd gezegd dat dit spul helpt om de rotzooi die er mogelijk zit op te ruimen. er werd vorig jaar gezegd dat ik na elke tankbeurt met e10 zo additief erbij moest doen. de garage die het toen gerepareerd heeft zei daar niks over. ik kan niet meer dan proberen uiteraard

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Om de tankbeurt een flesje er in , daar loop op leeg , voor al die flesjes kun je het probleem ook laten oplossen.
Hoe is de staat van onderhoud ?

anneke62, 3 maanden geleden

staat van onderhoud op zich goed. auto is natuurlijk 16 jaar oud en de koppeling begint wat mankementen te vertonen. dus de vraag is wat wil je dan nog uitgeven. daar loop op leeg?

harry4203 PRO, 3 maanden geleden

Hij bedoeld, die flesjes loop je financieel op leeg. Kun je net zo goed e5 tanken. maar zoals reeds gemeld gaat een flesje de storing niet oplossen, dus uitlezen en adh daarvan wel of niet verder diagnose stellen en repareren.

JGC, 3 maanden geleden

Uitlezen, de 1.6VTI laat zich zelfs uitlezen met een 5 euro ebay dongel en Torque Light of Car Scanner ELM ODB, dus als garages echt geen tijd hebben kan je dit zelf.

Op basis van de foutcodes die je krijgt is er meer te adviseren.

anneke62, 3 maanden geleden

JGC ik ben hier niet zo thuis in. dat laat dus liever aan de garage over,

anneke62, 2 maanden geleden

hier een gesprek gehad met de garagehouder. mijn peugot heeft jammer genoeg toch vaak te maken met deze storing. aangezien ik nu wel problemen krijg met de koppeling (laatst kwam ik de parkeergarage in de 1 niet uit) toch overlegd wat dit zou gaan kosten. het is een auto van 16 jaar oud. en nu zouden toch de elke keer weer nieuwe storingen komen. de vraag is of we dit nog wilden uitgeven. we hebben nu besloten dat we dit niet meer doen. dat zou voor nu al 850-900 voor de koppeling en mss weer 360 voor die emissiestoring worden. dit vinden we teveel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.