Peugeot Boxer: Storing gloeien

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDI

Wie kan mij op weg helpen?
Het gloeisysteem werkt niet. Wanneer het contact wordt aangezet, schakelt het gloeirelais in en meteen weer uit. Het dahsbord lampje heb in ik vanaf het relais getest en werkt. Ook het korte moment van inschakelen, krijgen de gloeibougies even spanning. De groene stekker op het gloeirelais heeft 4 draden, zwart=massa, oranje=contactslot, bruin/wit=lampje op dashbord, blauw/rood=????????? Zit er in het systeem nog een temperatuursensor ergens. Waar moet ik de storing gaan zoeken?

monteurpetter

Geplaatst door monteurpetter (0) PRO , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Boxer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

dielangue (0) PRO, 9 jaar geleden

Het lijkt er inderdaad op dat de ECU een melding krijgt dat de motor op temperatuur is.
Op het thermostaathuis zitten twee temperatuursensoren. De korte sensor welke bovenop gemonteerd is gaat wel eens kapot.
Toch zou ik voor de zekerheid beide controleren.

wkhoek (0) PRO, 9 jaar geleden

Kan ook gebeuren als 1 van de gloeiers kortsluiting heeft

monteurpetter (0) PRO, 8 jaar geleden

Collega's,
Wel laat en toch maar even laten weten wat het resultaat was, Sorry.
De korte sensor heb ik vervangen en het gloeirelais door een gebruikte. De storing was niet echt opgelost, maar de motor sloeg steeds goed aan. Misschien was dit wel normaal, want een 2e auto daarna had het zelfde en sloeg ook goed aan. Bedankt voor de adviezen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.