Peugeot 106 xsi: stotteren en stilvallen bij koude motor

Bouwjaar: 1994

Hallo , ik heb een probleem met mijn peugeot 106 xsi , als ik s,morgens weg wil rijden stotterd hij als ik gas geef en als ik geen gas geef bij een koude motor valt hij stil ? Storrings lampje op het dachboard brandt soms even en gaat later weer uit (dit is ook het geval bij warme motor) Ik heb de auto uit laten lezen en er is niks uitgekomen.Ook heb ik al veel dingen vernieuwd zoals de computer , lambda sonde , luchtomloop klep ,temperatuursensor,relais,ontsteking.Als de motor warm is draaid hij wel goed en de auto trekt dan ook goed , alleen de uitlaat wordt snik heet het probleem is volgens mij en de viergastester dat de auto het ene moment veels te rijk loopt en het andere moment te arm. Maar ik weet niet meer wat ik nu nog moet doen ?

Geplaatst door

AFieret (0)

al 20 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Kijken of de lambdasonde verwarming wel werkt, en toch maar eens laten uitlezen bij een "echte" dealer, als het lampje heeft gebrand MOET er een storing in staan.

oldtimer 0
badge

20 jaar

Lambdasonde is in middels vernieuwd , en ik heb de auto bij de dealer laten uitlezen. Maar als de motor koud is heeft de lambda sensor nog geen werking volgens mij.

Bedankt voor je reactie

AFieret 0

20 jaar

een lekkere server is dit toch

oldtimer 0
badge

20 jaar

een goedwerkende lamda begint binnen een minuut al te werken.En uitlezen is niet genoeg ze zouden bij koude motor eens meting gegevens moeten doen op het moment dat de motor niet goed loopt.En wanneer zijn de kleppen voor het laatst gesteld.

oldtimer 0
badge

20 jaar

phoe gefopt.

oldtimer 0
badge

20 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.