Peugeot 106 1.4i: Luchtinlaat

Bouwjaar: 1992

Aan het begin van de luchtinlaatbuis zit een T-stuk met daarop 2 luchtinlaatslangen. Ook gaat er een vacuüm slangetje naar een rond dekseltje op dit T-stuk. Op de technische tekening heeft dit deel geloof ik nummer 12. Het ronde dekseltje is met enige voorzichtigheid los te krijgen.

Ik vroeg mij af of het kwaad kan dat het rubberen balgje/flensje onder dat ronde dekseltje een scheurtje heeft. Dit is toch van invloed op het vacuüm? Of kan het geen kwaad?

Alvast bedankt!

Prutser9191

Geplaatst door Prutser9191 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Het membraam dient om de klep over te zetten van warme naar koude lucht bij een bepaalde temperatuur. Het niet goed werken hiervan heeft vooral in de winter en in het voor en najaar bij vochtig weer invloed op het functioneren van de motor.Het is dus wel zeker van belang dat het geheel werkt.De luchtlekkage is zodanig minimaal dat normaal gesproken de motor daar geen last van heeft.

Prutser9191 (0), 20 jaar geleden

Bedankt Oldtimer Jansen! Gelukkig komt de zomer er aan.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.