Peugeot 307: Stotterend rijden

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 hdi

Bij regelmatige tijdstippen zo rond de 700 a 800 km begint de wagen te stotteren tijdens het rijden.
Ik vermoed dat dit telkens gebeurd als de roetfilter gereinigd wordt.
Als je tijdens dit stotteren stilstaat zie je ook dat het toerental naar 600 zakt en plots terug naar 1200 toeren gaat. Het is zelfs tijdens het rijden merkbaar je wagen lijkt net een bootje dat op de golven vaart. Ook is er tijdens dit probleem dat zo een twintig tal minuutjes duurt een verlies aan vermogen en een knetteren van de motor merkbaar. Kan iemand mij hier een oplossing voor geven want bij peugeot weten ze het ook niet?

delete66

Geplaatst door delete66 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

antoonio (0), 14 jaar geleden

[quote=delete66]Bij regelmatige tijdstippen zo rond de 700 a 800 km begint de wagen te stotteren tijdens het rijden.
Ik vermoed dat dit telkens gebeurd als de roetfilter gereinigd wordt.
Als je tijdens dit stotteren stilstaat zie je ook dat het toerental naar 600 zakt en plots terug naar 1200 toeren gaat. Het is zelfs tijdens het rijden merkbaar je wagen lijkt net een bootje dat op de golven vaart. Ook is er tijdens dit probleem dat zo een twintig tal minuutjes duurt een verlies aan vermogen en een knetteren van de motor merkbaar. Kan iemand mij hier een oplossing voor geven want bij peugeot weten ze het ook niet?[/quote]
is een normaal probleem ik heb een zelfde auto ook ik heb soms last de ene keer meer en de andere minder is het regeneren van het roetfilter zit in de bsi geprogrammeerd en kan volgens de dealer niet gewijzigd worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum