Peugeot 307: Zekeringen 307 sw

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 HDI 16v

Hallo,

Zoals mijn "naam" al zegt, ben ik een leek op het gebied van auto's, vandaar mijn vraag op dit forum.

Wij rijden een 307 sw als leaseauto. Deze (2e hands) auto hebben wij in februari '09 na vele problemen met onze andere 307 sw gekregen van de leasemaatschappij. Helaas voor ons vertoont ook deze veel problemen. Vanaf februari heeft hij meer in de garage gestaan als hier voor de deur...
Vandaag de auto weer retour gekregen na veel uitval. Grootste probleem wordt veroorzaakt door de zekeringen. Door de garage is er nu een 5 amp. zekering vervangen door een 10 amp zekering. Hiermee zou het opgelost moeten zijn en kan het geen kwaad. De 5 amp zekering brandde continu door, dus vandaar de verhoging. Wij zijn echter van mening dat het doorbranden een oorzaak moet hebben, maar de garage kan het probleem niet vinden. Er verschijnen regelmatig meldingen in de boordcomputer: storing snelheidsbegrenzer etc. Ze hebben afgelopen week de dynamo en de regelaar gecontroleerd op piekspanningen, want daar zou het probleem in zitten. Waarschijnlijk toch niet helemaal, want anders zouden ze er geen hogere zekering in zetten.
Kan het kwaad dat er nu een hogere zekering in de auto zit of lopen wij nu het risico dat er het nodige gaat doorbranden en wij dadelijk de brandweer moeten gaan bellen ?

Alvast bedankt voor jullie reacties !

Leek0101

Geplaatst door Leek0101 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 14 jaar geleden

Je eigen idee hierover zegt al voldoende. Zekering erin van 10 A is symptoom bestrijding. Er zit ergens een oorzaak. Waarschijnlijk zal deze 10 A ook wel doorbranden. Kwestie van tijd, ik vermoed dat er ergens rondom de snelheidsbegrenzer een sluimerende kortsluiting zit. Zoekwerk dus waar sommige garages geen zin in hebben..

Leek0101 (0), 14 jaar geleden

De leasemaatschappij geeft als oplossing: "dan neem je toch een handjevol zekeringen mee..." Maar de situatie wordt er niet echt veiliger op.
Lees net verderop in het forum dat vocht in de BSI ook de nodige storingen en uitval van zekeringen kan opleveren

primera p11 (0), 14 jaar geleden

Er word een fiks bedrag elke maand neer gelegd voor die lease auto al dan niet door de werkgever of prive.
En dan een antwoord zoals dit terug krijgen?.
Ze moeten zich kapot schamen, wat is dit voor service.
Ik zal je wel vertellen:als die auto afbrand en ze komen er achter dat er met de zekeringen gerommeld is, kun je betalen.
Ik zou een aangetekende brief via je werkgever versturen met deze conclusie van garage en lease maatschappij en dat je er expliciet bij vermeld dat je niet opdraait voor de eventuele schade die ontstaat door deze actie.
Je zal de eerste niet zijn die in een welles,nietes spelletje terecht komt als er schade ontstaat, want dan hebben ze dat namelijk noooooit gezegd dat je maar een handje zekeringen mee moest nemen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.