Peugeot 406 1.8 16v: Stotterende motor

Bouwjaar: 1998

Hallo allemaal,

Ik heb een probleem met mijn 406:
De auto "stotterd" bij lagere toerentallen, en bij het schakelen van 1-2-3. Zolang het toerental vrij hoog blijft ( boven de 3500 toeren) is er niets aan de hand. De auto loopt ook stotterend stationair, maar het toerental ( althans op de teller ) wijzigt nauwelijks. Daarbij is er sinds kort een nieuw probleem bij; de auto wil soms niet starten...startmotor loopt maar de auto slaat niet aan. De garage heeft hier al 2x naar gekeken, maar kan het niet vinden of niet oplossen.

Weet iemand van jullie raad ?

FastEddie

Geplaatst door FastEddie (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Deze gegevens zijn te sumier om een gefundeerde diagnose op los te laten, hebben ze hem al eens uitgelezen?
Wat voor injectiesysteem ligt hierin.
Een echte dealer zal je zo kunnen helpen.Via het uitlezen en het doen van meting gegevens zien zij wat er aan het inj. systeem mankeerd.

FastEddie (0), 20 jaar geleden

Hallo Oldtimer,

Dank voor de snelle reactie. Ik moet eerlijk bekennen dat de auto niet 2x bij de Peu dealer is geweest, maar bij een Honda dealer alwaar ik de auto heb gekocht. Het stotteren was vanaf dag1 en hebben ze nooit kunnen oplossen. Als ik jou nu hoor kan ik beter naar de dealer gaan, aangezien zijn dt kunnen meten/uitlezen ? Jij denkt dus aan het injectie systeem ?

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Lijkt mij wel, laat anders eerst de chef van de dealer er eens mee rijden, als je je probleem uitlegt lijkt mij dat ze dit graag voor je willen oplossen, om zo een nieuwe klant te werven.

petertje8912 (0) PRO, 20 jaar geleden

vlees koop je niet bij de bakker ,dus inderdaad naar de peugeot dealer,echter zit de auto nog in de garantie dan zou ik het normaal vinden dat de honda dealer er zelf mee naar de peugeot dealer zou gaan,toch

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.