Peugeot 806: Stotterende peugeot 806

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Help!!
mijn peugeot 806 uit 1998 heeft vervelende klachten. Mijn stationair toerental schommelt af en toe en soms slaat mijn motor tijdens het rijden gewoon af. Even wachten en hij doet het weer. Ik ben nu al 2 jaar echt bezig met uitlezen bij een bosch-service punt, ik heb de stappenmotor vervangen. Gasklephuis gedemonteerd en schoongemaakt. Relais vervangen naast de computer. Verleden week bij de Peugeot geweest. Ook weer alles uitgelezen. Alles blijkt normaal te werken. ook mijn MAP sensor is goed. Alle stekkers schoongemaakt Geen storing te vinden. De laatste tijd als ik mijn gas intrap wil hij niet vooruit. Het lijkt wel of hij smoort of geen bezine krijgt. Stekker van de benzinepomp eraf gehaald, schoongemaakt maar blijft hetzelfde !!
Het is een 2.0 bezine zonder turbo uit begin 1998. Nummer op de computer luidt: IAW8P22. Magneti.
Kan iemand mij helpen?? dank vast Carlo.

Kreidler77

Geplaatst door Kreidler77 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 806? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Hebben ze/heb je ook al eens gecontroleerd of de gasklepsensor/potentiometer correct werkt? Benzinedruk en opbrengst al gecontroleerd?

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Even wachten en hij doet het weer. Wat bedoel je daar precies mee?
De motor slaat dus af. Als je onmiddellijk daarna de motor start wat gebeurt er dan? Draait de startmotor? Maar de motor slaat niet aan?

Kreidler77 (0), 14 jaar geleden

Hallo Hans en Old Ford. Mijn gasklepsensor werkt goed. Dat is nagekeken. Benzinedruk ga ik nog meten.
Wat betreft hier stilvallen. Dat gebeurt dus tijdens het rijden. Net alsof de lucht wordt dichtgeknepen of dat hij geen bezine meer kijgt. Zoals ik al vertelde heb ik het dubbel relais al vervangen. Ik weet dat deze de benzinepomp ook aanstuurt. Als ik dus weer start na het stilvallen draait alles behalve aanslaan. Al met al ga ik dus de benzinedruk meten of testen Wellicht moet ik de bezinepomp maar vervangen. Ik hou jullie op de hoogte. Thanx carlo

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Even moeten wachten na het afslaan is ook een symptoom van een defecte toerental-sensor (of krukas-sensor of BPD-gever).
Vaak geeft dat geen enkele foutcode.

Kreidler77 (0), 14 jaar geleden

Hoi Hans en Old Ford,
Vandaag een afspraak gemaakt met Bosch Service in Helmond - Henk Jongen VOF.
Uitgelegd wat jullie bevindingen en/of adviezen zijn.
Woensdag gaan ze alles doormeten.
Ik hou jullie op de hoogte wat de uitkomsten zijn. Hoop dat ze wat vinden en dat het goed gaat komen.
Tot snel! Thanxs Carlo

Kreidler77 (0), 14 jaar geleden

hoi Hans en Old Ford.
We zijn weer zo een twee weekjes verder.
Vandaag mijn auto opgehaald bij Bosch Service Henk Jongen te Helmond. Daar is een nwe BDPsensor erin geplaatst en een nwe LambdaSonde. Alles origineel. In de tussentijd had ik het gassklephuis eraf gehaald en schoongemaakt. Na schoonmaken van gasklephuis liep hij al een beetje beter. Ook is deze niet meer afgeslagen of dat ik moeilijk kon starten. Vandaag kreeg ik de auto natuurlijk warm mee dus heb hem nog niet met een koude start meegemaakt. Maar ik moet zeggen dat ik er zo een 150km goed mee heb gereden.
De monteur vertelde mij dat bovenop het gasklephuis ook nog een sensor zit die ook af en toe niet meer goed werkt of afsluit. Deze heeft een conische afsluiter in het gasklephuis en is niet de gaskleppositiesensor. Hij zoekt nog even uit hoe deze precies heet en het kan geen kwaad om deze ook nieuw te bestellen en erin te zetten.
Ik ga het even een weekje zo proberen en hou jullie natuurlik op de hoogte.
Bedankt zover voor jullie input en bijdrage! Groetjes Carlo Meijer / Haarlem

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Klinkt hoopvol. We wachten af.

Kreidler77 (0), 14 jaar geleden

Daar ben ik weer!
Na een weekje rijden ben ik zeer positef, totdat ik vandaag tijdens spitstijd in Utrecht stond.
Van het een op andere moment ging mijn stationair van de 900 naar de 400 ( of misschien nog wel minder) toeren. Ik schrok mij natuurlijk weer het apenl... , maar goed. Mijn trouwe 806 sloeg niet af en heeft mij naar Haarlem teruggebracht. Ook tijdens het rijden liep het toerental naar beneden als ik de koppeling intrapte. Ik wil deze auto nog lang niet kwijt dus vlgnd week rij ik nog even langs de Bosch. Mochten jullie nog een idee hebben graag! Gr Carlo

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 806 of stel zelf een nieuwe vraag.