Peugeot Partner 2022: Stottert/verliest vermogen

Bouwjaar: 2022, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: YH01, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 96

Hallo iedereen,
Ik heb mijn dienstauto in November naar de dealer gebracht voor zn eerste onderhoudsbeurt 30dkm en evt preventief het kettinktje tussen de nokkenassen te laten vervangen. Dit hebben ze ook uitgevoerd met een software update. De volgende dag merkte ik al gelijk dat de motor anders liep en ook minder vermogen had. Als snel merkte ik ook dat de motor ook stotterde bij rustig rijden (±2000omw/min) en dat de automaat heel twijfelachtig schakelde. Ik ben toen ook gelijk weer bij de dealer langs gegaan en kreeg te horen dat de motor prima liep. Hier was ik het niet mee eens en heb gevraagd of ze de auto wouden in plannen. ( was ook foutcode verschildruksensor aanwezig tijdens uitlezen) Ze hebben toen de verschildruksensor vervangen en het zou nu goed moeten zijn. Dat was natuurlijk niet het geval. Al snel ging het MIL branden met weer de storing verschildruksensor. Brandstof verbruik is ook behoorlijk meer geworden. Van 6,5L/100km naar ongv. 8,5L/100km. Weer terug gebracht en sindsdien heb ik de auto nog steeds niet terug. Nu al bijna 5 weken kwijt. Van alles hebben ze vervangen of gecontroleerd (nieuw roetfilter, nieuwe AdBlue injector, verstuivers getest) zonder resultaat natuurlijk. Timing zou ook opnieuw gecontroleerd zijn. (hopelijk met een beter oog dan hoe ze de rest hebben gedaan) Nu gaan ze een nieuwe AdBlue tank eronder zetten. Waarschijnlijk ook zonder resultaat. De dag na de eerste beurt / modificatie van nokkenassen, nokkenaskettinkje, distributieriem, software update, was het probleem aanwezig. Net iets te veel toeval lijkt mij dat het aan iets anders ligt dan aan het gene wat toen is gebeurt.

Misschien dat hier iemand tips of info heeft?

Mvg Emiel

C-Kadett Driver

Geplaatst door C-Kadett Driver (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

harry4203 (425) PRO, 2 maanden geleden

Vind t ook wel erg toevallig, ik kan natuurlijk vanachter een toetsenbord makkelijk kletsen, maar ik begrijp nooit helemaal dat er een halve auto wordt vervangen terwijl een probleem voor bepaalde werkzaamheden er niet was. Maar goed, hoe vervelend ook, zou ik toch maar even geduld hebben en het probleem daar laten liggen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.