Peugeot 205: Stuur draait uit zich zelf niet terug

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Hallo Allemaal,

We hebben sinds kort een 205 in ons bezit, heerlijke auto en lekker zuinig alleen draait het stuur na een bocht te hebben genomen niet uit zich zelf weer terug. Ook gaat het sturen en dan vooral naar rechts een beetje haperig ook het terug sturen. Er zit stuurbekrachtiging op volgens de handelaar waar we hem gekocht hebben. Ook is het net of er iets klappert aan de bijrijderskant. Het stuur schuurt ook tegen het kunstof beschermkap aan en deze is dus helemaal glad geschuurt. Is dit erg? Er zat remslijtage op de auto maar omdat deze kabel gebroken was heeft hij deze verwijdert. Kan dat er ook iets mee te maken hebben?
De auto heeft eerder 1.5 maand hier stil gestaan omdat de thermostaat en fan en nog een aantal dingen stuk waren en de handelaar het komen halen van de auto telkens maar weer uitstelde. Daarom stel ik mijn vraag hier en ga ik niet terug naar de handelaar (is overgens ook niet bij ons in de buurt)
Ook is het probleem van de snelheidsmeter nog niet opgelost, deze stijgt en daalt moeizaam met als gevolg dat we dus nooit weten hoe hard we nou rijden.

Heeft iemand een idee waar de problemen kunnen liggen?

Alvast bedankt
Groetjes Kayra

kayra

Geplaatst door kayra (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo Kayra,

Ja lekker zuinig als deze al 1,5 maanden stil staat. ?!
Levensgevaarlijk als er mankementen met het stuur zijn, terwijl de remmen ook niet OK zijn.

Hoe kom je erbij om zo´n voertuig te kopen??

Als je deze auto wil houden, acuut ter reparatie aanbieden bij een degelijke reparateur !!!

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

Ralf mag het iets minder?

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Ja Ralf is lekker optimistisch bezig, maar hij heeft wel (een beetje veel) gelijk met z'n reactie waarom zo'n voertuig dan te kopen, en dan ook nog op een onbetrouwbaar adres.

De zware punten tijdens sturen kunnen komen door een vastzittende/slechtwerkende kruiskoppeling in de stuurstang = verbinding tussen stuurwiel en stuurhuis. De langzame werking van de snelheidsmeter zal vermoedelijk de tellerkabel zijn en die remmen?.........dat is een redelijk onduidelijk verhaal wat je neerzet.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik ontken ook niet dat hij geen gelijk heeft maar


om dit te zeggen: Hoe kom je erbij om zo´n voertuig te kopen??

kan ook iets anders gezegt worden

kayra (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties.

Ik heb bij dezelfde handelaar een aantal jaar geleden ook een peugeot gekocht en daar heb ik echt nooit iets mee gehad daarom heb ik er weer een auto gekocht met goed vertrouwen, ook hebben we op deze een nieuwe apk gekregen (kwikfit) dus dan ga je er van uit als leek zijnde dat de auto goed is.
Er heeft net iemand even naar gekeken en er blijkt een beetje speeling te zitten in de as (aan de bestuurderskant) ook zit er geen stuurbekrachtiging op.
Met de remslijtage verwijdert bedoel ik de kabel en sensor die waarschuwd wanneer de remblokken vervangen dienen te worden (zo heeft hij mij dit uitgelegd)
vastzittende/slechtwerkende kruiskoppeling in de stuurstang = verbinding tussen stuurwiel en stuurhuis zullen we ook na laten kijken.

Ralf_Jensen (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=Renaultmonteurtje]Ik ontken ook niet dat hij geen gelijk heeft maar


om dit te zeggen: Hoe kom je erbij om zo´n voertuig te kopen??

kan ook iets anders gezegt worden[/quote]
Klopt, ik had dit anders moeten formuleren, maar wel met dezelfde bedoeling.

Vind het jammer voor Kayra, maar als je zelf niet heel goed op de hoogte bent, van de autotechniek, neem dan iemand mee bij aankoop.
Die handelaar heeft toch zo gehandeld dat Kayra nu niet meer terug komt.
Ik weet ook wel dat aan elke auto wel iets kan mankeren, maar dit zijn veel onkosten die gemaakt moeten gaan worden. De prijs zal er wel naar geweest zijn.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Dat het remblokslijtage-systeem verwijderd is, hoeft geen probleem te zijn en zal geen gevaar opleveren. Denk dat bij de meeste wat oudere wagens dit systeem al verwijderd en/of niet meer werkend is doordat de draadjes afgebroken zijn.

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

De oorzaak bij een 205 is de kruiskoppeling net boven je stuurhuis waar je stuiurstang aan vast zit deze gaat te zwaar , je kunt hen proberen in te spuiten met kruiolie of demontern en gangbaar maken, dit is de oorzaak heb er al verchillende gerep. en wat het schuren tegen de kap betreft dan moet de stuurpen iets omhoog, boutje bij dezelfde kruiskoppeling lossen en stuur iets omhoog halen daarna boutje vastzetten

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.