Peugeot 206: Stuurproblemen!

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo!

ik heb sinds maart 2010 een peugeot 206 uit '99.
Inmiddels vertoont hij al wat probleempjes. Zoals gisteren reed ik op de snelweg, ik reed 100/110 en er was veel wind. Kreeg ik het gevoel dat m'n stuur "los" zit. ik kon zo van links naar rechts en hij ging ook trillen/schokken, ik moest goed m'n stuur met 2 handen vast houden anders ging ik zo de linkerbaan op. Eerlijk gezegd doodeng. Ik heb een afslag genomen en ben binnendoor gaan rijden, zodat je wat zachter kan rijden, het probleem bleef. op een gegeven moment wilde ik de auto draaien, dus nam een bocht naar links, ik hoorde 2 "knak geluiden". Ik heb zelf het idee dat het aan m'n stuur ligt of m'n voorwielen... Ben uiteindelijk nog thuis gekomen en na het 2x "knakken" trilde m'n stuur niet meer..heel vaag. Ik wil hem wel laten maken bij garage, maar heeft iemand een idee wat het kan zijn???!

Alvast bedankt!
groet,
Sonja

sonja1988

Geplaatst door sonja1988 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

brunovanderjeught (0), 13 jaar geleden

Waarschijnlijk zal er speling zitten op de kniegewrichten die het stuur met het stuurhuis verbinden, het kan ook zijn dat de bout, die alles goed moet vasthouden , wat is "losgetrild" en dat er dus speling komt tussen het kniegewricht en de stuurstang. Ik zou aanraden om zo snel mogelijk de herstelling uit te voeren, want dit kan je wagen volledig stuurloos maken.Groeten Bruno

sonja1988 (0), 13 jaar geleden

hallo Bruno,

bedankt voor je bericht. zou ik er nog 20km mee kunnen rijden naar de garage? heb je enig idee hoeveel dit zou kunnen kosten?
groeten sonja

brunovanderjeught (0), 13 jaar geleden

Als het enkel het kniegewricht zou zijn , dan zal je er met enkele tientallen euro's vanaf zijn, plus de werkuren natuurlijk, als het is losgetrild, enkel de werkuren voor het vastzetten, er nog mee rijden... ik zou toch erg voorzichtig zijn en de snelheid heel laag houden, maar voor de zekerheid een garage dichterbij zoeken

Treb (0), 13 jaar geleden

Eerst diagnose stellen voordat je er mee gaat rijden!
Onverantwoordelijk om zo mee te rijden ook met lage snelheid. Die tegenligger heeft z'n snelheid niet zo laag hoor.
In mijn optiek moeten twee dingen aan een auto [i]altijd[/i] in orde zijn: de remmen en het stuur.
Prettige Kerst,
Bert

sonja1988 (0), 13 jaar geleden

hallo allemaal,

bedankt voor jullie reacties, ik ga het toch maar wat dichterbij houden. Ik laat het hier weten als ik weet wat het precies geweest zal zijn, ik ben benieuwd!

groeten
Sonja

sonja1988 (0), 13 jaar geleden

hallo ben ik weer,

afgelopen maandag naar de garage geweest, probleem voorgelegd.. monteur belde later dat het stuurhuis etc. 100% in orde was, er moesten twee nieuwe banden op (voor) en laten uitlijnen. oke dan ik als leek nam het voorlief, je gaat er tenslotte van uit dat het waar is. eind van de dag auto opgehaald en 150 euro lichter. volgens monteur zou ik weer veilig kunnen rijden naar mn werk, ik zou alleen bij een scherpe bocht nog een "knak" geluid kunnen horen.
Dinsdag had ik echter nog het zelfde probleem!!!!!!!!!!!!! reed ik 100/110 ging mn stuur weer stotteren en ik moest wel noodgedwongen aan de kant. auto bij andere garage gebracht die heeft steekas links en rechts voor vervangen. 3 montage uren, uiteindelijk 485 euro weggelegd.
binnenkort moet ik homokineet vervangen.
is dit eigenlijk normaal voor een auto waar 115.000 kilometer opstaat?? deze auto kost me aardig wat geld nu..

thanks

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Sonja, er staat een onduidelijkheid in je verhaal. Citaat: steekas links en rechts voor vervangen en.....binnenkort moet ik homokineet vervangen.
Een/de homokineet is een onderdeel van de steekas/aandrijfas, dus waarom moet dan nu de homokineet vervangen worden?

Maar is het nu wél opgelost met vervangen van beide steekassen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum