Peugeot 205 XS 1.4i: Te hoog stationair toerental

Bouwjaar: 1991

Anderhalf week geleden heb ik een peugeot 205 XS gekocht (1,4i). Deze auto bevalt me prima op 1 punt na. Als de motor op temperatuur is loopt ie tussen de 1700 en 2000 toeren. Dit kost me teveel benzine en het rijdt ook nog eens vervelend.

Wat kan dit zijn? tijdens de APK hebben ze ernaar gekeken en het kon niet gewoon afgesteld worden. De auto heeft singlepoint injectie. Ik ben van plan om er bij een specialist naar te laten kijken, alleen wil ik wel graag een idee hebben van wat het kan zijn.

Zelf heb ik weinig vertand van auto's en heb dus ook geen enkel idee van wat het zou kunnen zijn. Ik hoor dan ook verschillende dingen zoals het blijven hangen van de automatische choke of simpel opnieuw instellen op de computer.

Als jullie een idee hebben van wat het zou kunnen zijn, post het dan aub.


Thankz

MC

MC

Geplaatst door MC (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Ten eerste heeft deze auto geen choke maar een motormanagement systeem dus kan het probleem heel goed elektronisch zijn,het lijkt mij dan ook verstandig om er eerst eens een specialist naar te laten kijken, mocht er iets onduidelijks of vaags uit komen,waarop ze geen garantie geven dat als je dat laat doen jou probleem ook opgelost is,noteer dan goed wat ze zeggen en kom daarmee terug op het forum, ik zal dan waar mogelijk advies uitbrengen over hoe verder.(probeer eerst eens wat er gebeurt als je met warme motor de poolklem 10 sec los hebt gehaald)

MC (0), 19 jaar geleden

ze hadden vandaag de temperauur meter van de motor vervangen, dit bleek het niet te zijn. Deze week gaan ze iets bij de gaskabel vervangen wat het stationair lopen moet regelen (die van nu werkt niet goed, klemt) ze hopen dat het probleem daarmee opgelost is. Ik heb ook direct de distributieriem laten vervangen.

Vrijdag gaan ze verder met de auto. Daarna laat ik weten of het euvel opgelost is. Ik heb de auto trouwens bij auto-eijgelaar gebracht in drachten en ik moet zeggen dat ik daar goed geholpen ben.

MC (0), 19 jaar geleden

Dit zou het moeten zijn volgens de garage

[img]http://picserver.org/view_image.php/KOA4...[/img]
[img]http://picserver.org/view_image.php/LTPR...[/img]

MC (0), 19 jaar geleden

Het probleem is trouwens nog niet opgelost. Dat ene 'ding' (weet de naam niet) is vervangen en de auto draaide keurig stationair op 900 toeren. Het motormanangement brande wel, maar waarom wisten ze niet zeker. Waarschijnlijk was het omdat de motor te lang in de 'foute' afstelling stond waardoor de boel schoongereden moest worden. Dit heb ik gedaan (motor viel verschillende malen uit tijdens terugschakelen) en het lampje brande alleen onder de 2000 toeren.

Het lampje brandt nu niet meer maar de motor draait ook weer stationair op 2000 a 2500 toeren (meer zelfs). Wat ik had toen de motor eventjes 'goed' draaide was dat er een kleine speling was tijdens het indrukken van het gaspendaal.

Maandag ga ik weer naar de garage, ik hoop dat het dan even opgelost wordt want ik vind het ook vervelend voor hen dat ze telkens met hetzelfde probleem bezig zijn.

MC (0), 19 jaar geleden

Morgen gaat de auto naar de peugeotdealer en dan hoop ik dat ze er wat aan kunnen veranderen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.