Peugeot 307: te weinig vermogen foutcode 0299

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 hdi 100 kw

Motor geeft totaal geen vermogen ! kan amper de 120km/u halen !
Bij uitlezing foutcode 0299 regeling turbodruk! ( met bosch kts 200 tester ).
turbo springt niet op !


Welke richting moet ik gaan zoeken ? electro klep turbo ? Daar de turbo achter de motor zit juist boven het voorassubframe is dit bijna onmogelijk te gaan kontroleren !
laaddruk stijgt niet ;blijft ong druk atmosfeer !


mvg Christoph

PS : wat is het verschil tussen de electro klep van de waste gate ( waar bevindt deze hem trouwens ) en de klep ( electronisch gestuurd ) op de turbo ???

stoffel10

Geplaatst door stoffel10 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

electroklep turbo in 99% van de gevallen defect. zit ra op je kop, 2 vacuum slangen en 1 stekker. ding kost dacht 60 euro ongeveer.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Het kan inderdaad de electroklep turboregeling aan de achterzijde van distributie zijn. Hier is destijds ook een modificatie voor geweest = aanpassing aanzuiging van de buitenlucht d.m.v. een extra slangetje met filtertje die dan naar boven gebracht moest worden.
Het betreft een variabele turbo met een positie-sensor op het vacuumpotje aan de turbo. Ook deze positie-sensor kan defect zijn. Zie de link.

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Elektroklep van de waste-gate heeft deze variabele turbo dus niet.

stoffel10 (0) PRO, 13 jaar geleden

Hebben jullie soms geen foto of schema van deze electroklep ?

De enige klep die ik terugvindt is deze langs de VOORZIJDE van de motor , rechtsonderaan .Doch dit blijkt de electroklep te zijn van de egr klep . Daaronder bevindt zich ook nog een klep ; is deze dan van de turbo ??

alvast bedankt voor de reakties

mvg Christoph

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

RHR motor. De andere electroklep die aan de voorzijde zit, is van het luchtdoseer-systeem.
De bedoelde elektro-klep voor de turbo zit op de motor (op een redelijke rotplek) net achter het bovenste distributiedeksel.....beetje bovenaan, dus zo'n beetje op dezelfde hoogte als de nokkenas-sensor, alleen iets verder naar achteren.
Moet je nu toch kunnen vinden zonder foto lijkt me!?

stoffel10 (0) PRO, 13 jaar geleden

Dit is toch deze met een bruine omhuizing he ?!
Auto is momenteel niet meer in ons bezit . Ga er deze week nog eens naar kijken !
Alvast bedankt Hans !

mvg Christoph

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Ja, met bruine behuizing. Sterker nog: al deze 3 electro-kleppen zijn identiek, dus om even uit te wisselen kan zonder problemen. Echter: mocht de electroklep voor de turboregeling defect blijken en je besteld een nieuwe, dan heeft deze klep een ander onderdeelnummer gekregen vanwege die eerder genoemde modificatie met beluchtings-slangetje en filtertje naar boven. Is deze modificatie bij jou 307 nog niet uitgevoerd, dan moet je het slangetje er bij bestellen = 1622 Z3 (origineel ond.deelnummer)
Kijk in ieder geval of er voldoende vacuum naar de klep gaat en of dit er weer uit komt richting vacuum potje op de turbo en of het slangetje vanaf klep naar vacuumpotje turbo toevallig niet verstopt zit.

stoffel10 (0) PRO, 13 jaar geleden

Ok ; THX voor alle informatie !

laat jullie zeker de goede afloop geworden !!

gtz Christoph

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.