Peugeot 406 1.8 16V: tellerklok

Bouwjaar: 2001

Omdat ik problemen heb met mijn snelheidsmeter/kilometerteller (uitvallen) wordt mij geadviseerd de tellerklok te vervangen, Nu kan ik voor relatief weinig geld een tellerklok v/e 406 HDI kopen. Past deze in mijn auto?

406rijder

Geplaatst door 406rijder (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb even gekeken maar, er zijn alleen al voor de auto van de leeftijd van de jouwe 20 verschillende instrumentenpanelen met een km telwerk en evenveel met een mijlenteller.Dus dit gaat echt niet WERKEN, passen natuurlijk wel.Wat doet je eigen instrumentenpaneel eigenlijk en wat is er al gedaan?

205GTiGriffe (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo

Heeft dit niet te maken met de snelheids sensor op de bak?

406rijder (0), 19 jaar geleden

Oldtimer bedankt voor je advies, niet doen dus. Snelheidsmeter valt af en toe ,soms heel kort, soms enkele minuten, uit evenals kilometerteller en verbruiksmeter op display, rest van paneel blijft gewoon werken. Ik heb de indruk dat als ik het gaspedaal abrubt indruk de meter meestal weer werkt. Instrumentenpaneel is een keer gedemonteerd en weer geplaatst, niet geholpen. Overigens heeft deze auto volgens mij geen snelheidssensor, klopt dit?

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Jawel, maar,Ik durf het haast niet meer te zeggen maar ik heb een keer meegemaakt dat, bij een coupé met een instrumentenpaneel met hetzelfde gedrag als het jouwe waarbij we ook alles al hadden vervangen en uitgeschakeld het probleem over was na het vervangen van de BOBINE.Overigens na prima advies en begeleiding vanuit Utrecht-import door RICHARD.Iedereen die bekend is met de organisatie weet nu wie ik bedoel.

406rijder (0), 19 jaar geleden

Dus als ik toch een gokje wil wagen kan ik beter een andere bobine als eerste proberen?

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik weet natuurlijk niet hoe de relatie met jou dealer is maar, mischien heeft hij in z'n gebruikte voorraad net zo'n auto staan en wil hij wel meedenken en tijdelijk eens de bobine te wisselen, het zou best wel eens kunnen dat bij beide auto's het fenomeen niet meer voorkomt.

kaas (0), 18 jaar geleden

Hallo, ik heb hetzelfde probleem. Km teller valt af en toe uit bij mn coupe van 2000. Wat kost het vervangen van een bobine? en kan ik dat doen bij een gewone garage. Peugeot Kampen vertrouw ik niet meer zo na een rekening van 85 euro voor het kijken naar de airco (verder helemaal niet gedaan!)...

406rijder (0), 18 jaar geleden

Ik heb nog niets vervangen omdat het probleem lange tijd weinig voorkwam. De laatste week is het echter huilen met de pet op en valt de meter meerdere keren op een rit uit. Het vervangen van een bobine stelt wat montagetijd betreft weinig voor. Voor mijn auto kost de bobine ex montage en ex btw ongeveer 140 euro.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.