Peugeot 306: temperatuur meter loopt niet goed op

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

hallo
ik heb een peug 306 uit 1999 en myn koelwater temp meter komt niet boven de 80 gr uit .
ik heb airco ik heb de temp voeler al vervangen maar geen suc 6 de meter loopt eerst op 90 gr en zakt dan terug naar 80 en blyft daar staan ,de termhostaat heb ik 2 jaar geleden schoon gemaakt help ik wordt er gek van . wie weet evt wat de oplossing kan zyn
met vr gr rob

speedy306

Geplaatst door speedy306 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Normaal staat de thermostaat na een koude start dicht = korte koelcircuit. Als de motor bijna op openingstemp. van de thermostaat is, zal de temp. eerst even hoger oplopen totdat thermostaat open gaat. Staat de thermostaat helemaal open (volledig koelcircuit) dan zal de temp. iets zakken. Is dit wat je bedoeld?
Welke openingsgraad staat er op de thermostaat. Misschien moet je gewoon eens een nieuwe thermostaat monteren. De kosten van een nwe thermostaat (ca. 15,-) + pakking (ca. 2,-) en koelvloeistof vallen best mee. Schoonmaken zal niet veel helpen.

speedy306 (0), 14 jaar geleden

oke dAN GA IK DAT EENS PROBEREN HOOP DAT DE TEMP METER OP 90 GR BLIJFT STAAN DAN ,HOU U OP DE HOOGTE

205freak (0), 14 jaar geleden

De temp meter geeft maar een waarde aan, die sensor die dat meet kan best een foutieve waarde aangeven. Als je auto goed loopt, kachel lekker warm word zou ik me er niet zo druk om maken. Thermosstaat zijn idd de kosten niet en kun je zeker proberen, is het dan nog zo en je hebt verder geen problemen zou ik lekker doorrijden

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.