Peugeot Partner: temperatuurmeter

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel

De temperatuurmeter gaat van hoog naar laag, en niet zo langzaam maar vrij snel, zo geeft ie de normale temp. aan en dan ligt ie weer op nul. De toerenteller ligt ook meer onderin als dat ie wat aan geeft.
Koelvloeisof is op peil en de thermostaat gaat bij normale temperatuur open.
Wie weet de oplossing ?!
Bvd

vodasca

Geplaatst door vodasca (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

al eens ontlucht?

vodasca (0) PRO, 13 jaar geleden

Kan ff kijken, lijkt me onwaarschijnlijk, is er zo ineens mee begonnen en de verwarming word ook goed warm.
Maar toch bedankt voor je reactie renaultmonteurtje.

langem (0), 13 jaar geleden

Hallo, ook ik heb al heel lang last van dit probleem. De temperatuurmeter schiet soms zomaar in het rode gebied waarbij het rode STOP licht gaat branden. Soms vaak achter elkaar, soms een keer en dan dagen weer niet. De laatste tijd deed hij dit vaker [temperatuur koelvloeistof is goed, niveau koelvloeistof is goed, geen lucht in het systeem, waterpomp niet verdacht]. Bij de garage weten ze het ook niet. Vandaag is de meter definitief uitgevallen en geeft nu helamaal niets meer aan. Ik ga nu eerst maar eens de sensor vervangen. (hoewel ik las dat dit niet altijd het probleem oplost). Ik kan je helaas (nog) niet verder helpen maar je staat met je probleem duidelijk niet alleen. Misschien dat een peugeot expert dit leest en zinvol commentaar kan geven.

citr/peug monteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

heb al een paar keer gehad dat het klokkenpaneel defect gaat
er zit dan een fout in een micro processor waardoor de meters uitvallen en evt div contr lampjes branden
en de snelheidsmeter en toerenteller vallen dan ook wel eens uit.
als het mogelijk is wel eerst ff meten of de signalen op het klokken paneel goed zijn, want een klokkenpaneel is
vrij prijzig (evt gereviseerd verkrijgbaar) en de kilometer stand wordt meteen overgenomen, dus je kunt hem niet zo maar ff oversteken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.