Peugeot Partner: Temperatuur in de file en schudden van de motor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9D

Ik heb sinds kort een Peugeot Partner met 168000km op de teller. De auto loopt goed maar in mijn eerste lange testrit kwam ik vanmorgen in een file terecht. Daar viel me op dat de temperatuurmeter al gauw oploopt naar 3/4. Tijdens de rit is dat iets over 1/2. Bij een buiten temperatuur van rond de nul graden lijkt me dat wat veel. Het andere probleem in de file, dat misschien in verband staat met de temperatuur van de koelvloeistof, is dat de na een tijdje voortsjokken met 10km/h in de een of ietsje sneller in de twee de motor ineens begint te schudden. Na een paar tellen is dat weer over en loopt hij weer normaal. Dat schudden gebeurt bij stationair toerental (rond de 800rpm) en met ingetrapte koppeling. Het lijkt een beetje op het schokken als je weg probeert te rijden zonder de koppeling te laten slippen.

Iemand een idee waar dit door komt?

Paulus333

Geplaatst door Paulus333 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Paulus333 (0), 13 jaar geleden

Ondertussen heb ik weer wat meer afstanden gereden en heb ik het probleem in de file niet meer gehad. Ook de temperatuurmeter blijft stabiel in het midden staan. Misschien inleren van de elektronica na het vervangen van de accu???

Ik heb wel ondertussen problemen met de brandstofmeter, die slaat niet meer uit. Ik begin te vermoeden dat ergens een los contact in mijn dashboard zit. Ook de oliepeil meter heeft af en toe kuren en het klokje laat zich niet stellen. Van die dingen heb ik me niet zoveel aangetrokken, de auto is tenslotte 10 jaar oud en heeft 170k op de klok maar die brandstofmeter is natuurlijk wel lastig en dit soort elektronica problemen zou er wel voor kunnen zorgen dat ik binnenkort helemaal stil val.

Het probleem is dat ik niet weet waar ik zo'n los contact moet zoeken.

Paulus333 (0), 13 jaar geleden

Zonet even bij de professionals gekeken en dit gevonden:

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Ik hoop dat het niet zo is, ik heb de auto nog maar net en natuurlijk geen garantie.

Paulus333 (0), 13 jaar geleden

Zojuist door de garage gebeld waar ik hem gekocht heb. Het klokkenpaneel is inderdaad kapot en er komt een ruil exemplaar in.
Wat elektronica betreft heeft PSA in die periode duidelijk een slechte leverancier gehad (Delco?). Ik had een tijd geleden in een ander PSA product last van de beruchte COM2000 unit, dat heeft me toen ook al veel geld gekost.

Paulus333 (0), 13 jaar geleden

Zo we zijn nu alweer 2,5 week verder en de auto staat nog altijd bij de garage met een defecte brandstofmeter. Ondertussen is 2x het verkeerde klokkenpaneel geleverd en is uiteindelijk besloten om het originele klokkenpaneel te laten repareren. Dat is bij een specialist in Eindhoven gebeurd. Helaas werkt de brandstofmeter nog altijd niet. Volgens de garage hadden ze wel al naar het signaal van de vlotter gekeken. Er zou nu iets mis zijn met de communicatie tussen vlotter/tank en de brandstofmeter. Dus toch geen signaal?

Paulus333 (0), 13 jaar geleden

Eindelijk is de auto gerepareerd, het bleek dat de pulsgever van de vlotter kortsluiting maakte waardoor de brandstofmeter telkens opgeblazen werd. Dat is bij de garage tot 2 keer toe gebeurd. Enfin, ik kan eindelijk weer rijden. Helaas staat mijn km-teller nu 12000km verder dan toen ik hem weg bracht naar de garage.......

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Je hebt er zonder hulp een heel verslag van gemaakt waar een ander hopelijk nog een keer gebruik van kan maken!
Hebben ze er een 2de hands instr. paneel ingehangen met 12.000km meer op de teller?

Paulus333 (0), 13 jaar geleden

Lijkt er wel op, hopelijk was het een gereconditioneerd paneel want die dingen zijn standaard nogal storingsgevoelig. Ik ga toch nog wel achter die km-stand aan. Aangezien ik de auto een paar weken eerder met een geregistreerde km-stand gekocht heb kan ik het wel hard maken dat ik onmogelijk 12000km erbij gereden kan hebben. Vooral niet als de auto weken bij dezelfde garage heeft gestaan. Moet dus wel goed komen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.