Peugeot 407: Terugkerende ABS / ESP fout C1320

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Ik heb een Peugeot 407 met een ABS / ESP storing. Via Diagbox (uitleessoftware van Peugeot) kwam storing C1320 naar boven voor het signaal wielsensor links voor (=elektrische storing: kortsluiting naar plus, massasluiting, onderbreking in circuit).

Na het plaatsen van een nieuwe sensor en het wissen van de storing is de foutmelding tot 2 x toe direct teruggekomen. De diagnosesoftware laat bij de waardes zien dat op het moment van de storing de wielsensor links voor maar de helf van de snelheid meet t.o.v. de andere 3 wielen. Ik heb door het gat van de sensor naar binnen gekeken en aan de remschijf gedraaid, maar ik zie niks vreemds. Alles ziet er schoon en onbeschadigd uit.

Wat zou het kunnen zijn?

JanGroen

Geplaatst door JanGroen (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

harry4203 (450) PRO, 10 jaar geleden

heb je die sensor toen uitgeboord? je hebt kans dat je bij demontage toch de magneetring van het wiellager raakt. nieuw lager is dan helaas enige oplossing.

JanGroen (0) PRO, 10 jaar geleden

De sensor zat inderdaad helemaal vast. Ik heb toen met een dun boortje 2 gaatjes in het plastic geboord van 2 cm diep. Aan de nieuwe sensor kon ik zien dat je dan nog lang niet bij het lager zit. Hierna heb ik met een smal punttangetje de sensor er uit getrokken.

Ik zie in de Servicebox een lossen ABS-ring staan. Is dat de magneetring?

harry4203 (450) PRO, 10 jaar geleden

ja, ik zie dat ook staan. alleen zit die ring geintregreerd in het wiellager. begrijp dat plaatje ook niet helemaal.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik heb bij een 207 al eens gehad dat het probleem in de regeleenheid ABS zat. Ik had toen met een verlengkabel de sensor rv op de stekker van lv aangesloten. Niet gaan rijden, maar op de brug een slinger aan het wiel geven. Heb je dan nog geen wielsnelheid, dan weet je dat het niet in de sensor of het lager zit.

b.v.d.w.e (0) PRO, 10 jaar geleden

immitatie of originele sensor gebruikt??

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.