Peugeot 407: Terugval in toeren, minder vermogen

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0HDI

Goedemiddag,

Ik heb mijn Peugeot 2.0HDI nu zo'n 2 jaar, heerlijke auto. Ik kocht hem met slechts 30K op de teller, inmiddels net over de 100k. Sinds KM 70-80K heb ik last gehad van haperen, dus inhouden bij het optrekken. Na wat lange ritten en flink doortrappen, plus goede onderhoudsbeurt heb ik daar geen last meer van.

2 maanden geleden op wintersport geweest, ook emissiestoring gehad. Na paar 100km was deze ook weer weg, nooit meer last van gehad.

Echter, ik heb nog wel een flink probleem. Als ik in zijn 4, 5 of 6 gas geef loopt eerst het toerental op, (weinig) versnelling, boven de 3000 toeren valt ie weer terug in toerental en gaat die verder versnellen. Tevens ook minder vermogen in 1,2,3, maar daar geen echter terugval. Algeheel minder vermogen, net of die standaard ook in de noodloop (heet dat zo?) zit. Het gebeurd ook als je via de cruisecontrol gas geeft.

Ik heb er zelf te weinig verstand van en specifiek dit probleem ben ik nog nergens tegen gekomen. Vandaar mijn hulpvraag. Hopelijk kan iemand mij helpen, ben inmiddels flink wanhopig.

Dank alvast

gr Pieter

Pedro83

Geplaatst door Pedro83 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

Handbak? Dan slipt je koppeling en is aan vervamging toe.

Pedro83 (0), 9 jaar geleden

ja handbak. Inmiddels ook meer over gevonden. Wel belachelijk vroeg, maar daar hebben meer last van gehad.

Wat moet er allemaal vervangen worden denk je?

En ik las iets over bekende productie fout die bij veel in de garantie is vervangen. Doordat mijne pas na 6 jaar fatsoenlijk is gebruikt (eerst 6 jaar slechts 30k!), komt het nu pas aan de orde. ZOu ik hier nog iets mee kunnen?

hans4074 (0) PRO, 9 jaar geleden

[quote=Pedro83]ZOu ik hier nog iets mee kunnen?[/quote]
In ieder geval NIET rekenen op een coulance-regeling! Het zal er op neer komen dat de kosten voor jezelf gaan worden. Druklager, drukgroep en de koppelingsplaat (set), bus met keerring waar het druklager over schuift en de beide aandrijfas-keerringen in ieder geval (laten) vernieuwen.

Pedro83 (0), 9 jaar geleden

Oke dank je.

kosten? :S

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum