Peugeot 206 2002: Tijdens remmen: stop-lampje en motorolielampje gaan branden

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 1360, Vermogen (kw): 55

Goedenavond,

Bij mijn peugeot 206 (bj 2002, automaat, benzine) gaan heel af en toe tijdens het remmen het STOP-lampje en het motorolielampje branden, daarbij is ook een piep te horen vanuit het dashboard.

Dit gebeurt af en toe (lees: 1x in de drie dagen ongeveer, op een willekeurig moment tijdens het remmen). Als ik de rem loslaat dan houden de lampjes en het piepgeluid gelijk op. Soms komt ook alleen het piepgeluid en zijn beide lampjes maar zeer kort zichtbaar (lijkt een halve seconde of korter), ze flikkeren eerder.

Dit gebeurt zowel bij warme als koude motor en ook bij zowel licht als hevig remmen. En soms laat ‘ie dit euvel zomaar weer drie dagen niet zien, terwijl er elke dag mee gereden wordt. Tijdens dat de lampjes branden is er geen veranderd remmen merkbaar, de remmen doen het te allen tijde wel goed.

Iemand enig idee wat dit kan zijn? Motorolie en remvloeistof zijn op peil.

Mvg

juleke12345

Geplaatst door juleke12345 , lid sinds 7 maanden geleden

1 Reactie

Inge307cc, 7 maanden geleden

Mijn 307 had een vuil/verstopt oliedruksensor en filtertje in het blok… sensor kost n paar tientjes maar reparatie is niet goedkoop! wel vervangen nu klaar!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.