Peugeot 206 2003: Uitlaatgas/katalysator storing

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Sinds een aantal weken geeft mijn 206 1.6 16v uit 2003 de storing uitlaatgas bij het starten van de auto. De auto rijd normaal totdat hij warm is en dan gaat hij op 3 cilinders lopen en krijg ik de melding katalysator storing. Ik had wat rond gesurft op het forum en er waren verschillende oplossingen. Nu de auto toe was aan een grote beurt en de bougies ook vervangen moesten worden heb ik de bobine mee besteld en ook vervangen. Het resultaat is verre van bevredigend want de melding uitlaatgas storing komt direct weer terug. Nu is mijn vraag of er iets anders aan de hand kan zijn.
En kan ik zelf de computer resetten of moet dit bij de dealer.
Ik hoor graag tips van jullie. Het schijnt in ieder geval een bekent probleem te zijn bij de 206.

BerryG.

Geplaatst door BerryG. , lid sinds 3 weken geleden

4 Reacties

oldford PRO, 3 weken geleden

Resetten van de computer heeft geen zin, de storing komt gelijk weer terug.
Uit (laten) lezen en dan aan de hand van de uitgelezen foutcode(s) repareren is de oplossing.
Misfires (op 3 poten lopen) kunnen de dure katalysator beschadigen.

Misfires (het ontbreken van een verbranding) kunnen door veel dingen veroorzaakt worden.
Zoals defecte bougie/bobine (maar die zijn al vervangen), valse lucht. defecte sensor, defecte injector, verkeerde brandstofdruk, mechanisch probleem (compressie verlies).

Heb je een originele bobine gebruikt voor de vervanging?

Beste antwoord, geplaatst door BerryG., 3 weken geleden

Heey Oldford., thanks voor je snelle reaktie. Ik heb zojuist met de auto een flink stuk gereden en de auto lijkt het goed te doen. Valt niet in de katalysator storing. Met de afstand die ik gereden heb zou hij allang in noodloop gegaan zijn Alleen met starten geeft hij de melding uitlaatgas storing en blijft het management lampje branden.
Maar als ik het goed begrijp zal ik langs de dealer moeten en dat geld hou ik liever in de zak

oldford PRO, 3 weken geleden

Een goed uitgeruste universeel met een profesionele scanner die Peugeot ondersteund kan ook heel veel. In principe kan de motor de motor door ieder APK-station uitgelezen worden (zij het dan dat dat beperkter is).

BerryG., 1 week geleden

We zijn een paar weken verder en de auto gaat weer als een nieuwe. De storing op het dashboard (motor management) ging na 3 dagen uit en heeft niet meer gebrand.
Nieuwe bobine en 4 doosjes nieuwe vonkjes was het probleem,
Ik hoop dat er 206 riders zijn die het zelfde ondervinden en zo op kunnen lossen! Mijn dank is groot aan de geboden hulp en suggesties hier!

Heng Heng,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.