Peugeot 306: Tikken bij warme motor

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 8v

Hallo,

Ik heb een peugot 306 2.0 8v xsi uit 96. Alleen als de motor warm is dan hoor je bij het loslaten van het gas een tikkend/ratelend geluid.
Zou iemand mij kunnen vertellen wat dit is, zodat ik dit tijdig kan laten repareren. Voor de rest loopt de motor gewoon prima, geen gestotter ofso. Ik moet er wel even bijzeggen dat dit geluid iets erger is geworden na de grote beurt (olie 10w40), misschien heeft dit er iets mee te maken.

mvg,

Pascal

Pascal_beuken

Geplaatst door Pascal_beuken (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

pascal bloijft hij dan ook tiken als hem stationiar laat draaien?
je zou de klepspelling eens kunnen controleren.
voor de rest weet ik dat bij een 205 gti 1,9 deze klacht voor kwam als je stevig aan kwam rijden en dan bleef hij ook hard tikken dat kwam dan doordat de olie niet snel genoeg weg kon lopen als je hem uit zetten en wer starten was het over .
dat noemde ze het kraken van de olie ik weet niet meer maar dacht het niet dat daar een oplossing voor was.
misschien dat het bij jou wagen ook het geval is.
wat voor olie had je eerst als dat een dunner soort was zou je dat nog kunnen proberen.

groetjes jan.

Pascal_beuken (0), 16 jaar geleden

Bedankt voor je reactie.
Ik heb deze auto pas 2 maanden. Die jongen waar ik hem van had gekocht zei dat hij altijd 10w40 olie gebruikte. Ik heb even nagezocht of dit de goede olie was, en dat is zo dus heb ik die ook maar gerbuikt.
Bij het stationair lopen hoor je niks vreemdsvanuit de motor. Wel hoor je bij stationair een licht getik vanuit de uitlaat komen (middendemper, kat), maar volgens mij is dit normaal bij die auto. Alleen bij het gas loslaten onder de 3000 toeren hoor je iets ratelen. Bij een warme motor erger. Het is niet overdreven hard, daarom rij ik ermee door.
Ik hoop dat je hier iets mee kan.

Gr Pascal

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

nee pascal ik kan daar zo niet echt iets van maken maar als ik jou was zou ik er ook gewoon mee door blijven rijden zolang het niet erger wordt ; wordt het wel erger dan is het waarschijnlijk makelijker om vast testellen wat het is.

groetjes jan.

Pascal_beuken (0), 16 jaar geleden

je hebt gelijk gewoon doorijden. Als het iets ergs is dan merk ik dat vanzelf wel. Ik ga vanaf nu maar eens euro 98 tanken.

gr pascal

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.