Peugeot 406: Tikken in dashboard

Bouwjaar: 1998

Peugeot 406 ST 1.9 TD Nov 1998:
Als je het contact aanzet dan hoor je tikken in het dashboard. Bij het handschoenenkastje tikt het 4 keer achter elkaar (om iets minder dan een 1 seconde), vervolgens is het 1 tik stil om daarna weer 4 tikken te laten horen, daarna +/- 3 seconden stil en het spel begint weer van voor af aan.
Heeft iemand een idee wat dit kan zijn ? Er zitten twee airbags in deze auto.

ANP

Geplaatst door ANP (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Dit is het stappenmotortje wat de buitenluchtklep van de kachel bediend. Stuk, moet worden vernieuwd.Druk maar ééns op het knopje dan zul je horen dat het even weg is.

jan4983 (0), 19 jaar geleden

klep los zetten en steker van de motor halen deze klep word byna nooit gebruikt

ANP (0), 19 jaar geleden

Beide bedankt !
Als ik de knop voor lucht intern indruk hoor ik de klep lopen en stopt vervolgens keurig. Hierna geen tikken meer. Knop uitdrukken, klep gaat open en tikken begint weer. Het geheel moet met een switch werken die ervoor zorgt dat de motor niet meer loopt (lijkt mij). Misschien geoxideerd. Wil ik in het weekend gaan onderzoeken. Kan ik de klep via de motorkap benaderen of moet het dashboard gedemonteerd worden ?

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Hij zit aan de rechterkant achter--naast het dashboardkastje en moeilijk te bereiken, als je in de achterkant van het kastje het luikje wat daar zit eruit haald kun je er in met je hand en dan kun je met een vuist schroevendraaier het motortje, 2 parkers, loshalen. Rotklusje maar met een beetje moeite wel te doen.

ANP (0), 19 jaar geleden

Thanks, wordt vervolgd :-)

RAH (0), 19 jaar geleden

Ik heb dit ook gehad. Doe geen moeite om naar een geoxideerde stekker te zoeken. De motor is gewoon gaar. Er zijn binnenin tandjes afgebroken, daar blijft het motortje nu op tikken. Als je de klep nooit gebruikt kun je het motortje eruit halen, en de klep met de hand in de gewenste stand zetten. Anders een nieuwe of tweedehands motor van de sloop.

In Leeuwen (Boven/Beneden) zit De Vos Autodemontage, die doet volgens mij alleen Peugeot. Daar heb ik mijn nieuwe motortje gehaald.

ANP (0), 19 jaar geleden

Vandaag geprobeerd het motortje eruit te halen nadat ik had gevonden waar hij zat. Het is niet gelukt en heb met moeite de connector los gehaald nadat de klep open stond. Die dit ontwerp verzonden heeft moeten ze direct ontslaan....

Iedereen bedankt voor de bijdrage ! We hebben weer geld bespaard.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum