Peugeot 406: snelheidsmeter

Bouwjaar: 2001

Mijn snelheidsmeter valt steeds vaker uit, daarbij doet ook de dagteller het niet meer. Kan ik dit zelf oplossen? Wordt het snelheidssignaal ook gebruikt voor het motormanagement? zo ja kan dit dan het rijgedrag beinvloeden?

406rijder

Geplaatst door 406rijder (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

harry4203 (450) PRO, 19 jaar geleden

ik zou beginnen met het controleren van de stekkerverbindingen achter op de tellerklok, dat de gever voor de speedpuls af en toe weigert lijkt me haast uitgesloten. als de stekkerverbindingen goed zijn ben ik toch een beetje bang dat het instrumentenpaneel zachtjes aan het sneuvelen is.(GEEN GEBRUIKTE KLOK VAN EEN ANDERE AUTO PROBEREN I.V.M. HET DOOR DE AUTO OVERNEMEN VAN DE HOOGSTE KILOMETERSTAND) en anders toch de auto even door de dealer uit laten lezen.

406rijder (0), 19 jaar geleden

Harry bedankt voor je reactie, maar ik zit toch nog met een paar vragen. Als het niet de pulsgever is waarom werkt de boardcomputer dan ook niet meer? Komt het vaker voor dat het instrumentenpaneel het begeeft? Weet je ook of het morormanagementsysteem gebruikt maakt van de snelheidsgegevens.

Gr. Erik

harry4203 (450) PRO, 19 jaar geleden

motormanagment,regensensor,radio, maken allemaal gebruik van speedpuls. instrumentenpaneel gaat wel eens kapot.doet de motor ook raar? boordcomputer staat ook in verbinding met de tellerklok.(toevallig geen radio of iets dergelijks ingebouwd he, waarna dit begonnen is?

Michael7702 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dat uitlezen bij de dealer zal opleveren dat je als storing krijgt:snelheidssignaal....{maar dat wistje al}er zal niet uitkomen wat er defect is(zou storingzoeken wel heelerg makkelijk maken)
Er zal signaalmeting gedaan moeten worden vanaf je pulsgever naar het instrumentenpaneel,hier tussen zit nog een signaalversterker.
Heb meegemaakt dat de pulsgever defect is en ook een keer dat de signaalversterker het begeven had.
Even zoeken op deze site en je komt de topics wel tegen.

harry4203 (450) PRO, 19 jaar geleden

speedpuls gaat van de gever naar de bsi, en van daaruit als cansignaal naar de tellerklok. er zit geen signaalversterker tussen.

406rijder (0), 19 jaar geleden

Harry, mag ik daaruit opmaken dat het dan alleen de pulsgever kan zijn omdat ook de verbruiksmeter niet meer werkt? Overigens is er niet aan de radio gewerkt. De motor loopt inderdaad niet lekker (inhouden/schokken), waarvoor diverse garages geen oorzaak kunnen vinden. Heb vandaag gemerkt dat als de teller uitvalt en ik het gaspedaal verder indruk (zo abrupt mogelijk) de teller direct weer werkt???

Gr. Erik

harry4203 (450) PRO, 19 jaar geleden

ik denk inderdaad dat het wijs is om toch met een gever te beginnen. of de motor hier ook van inhoud betwijfel ik trouwens. wat zit er overigens voor motor in?

406rijder (0), 19 jaar geleden

O.K. dan ga ik daar morgen maar eens mee bezig. Er zit een 1.8 16V in.Eerst bedankt.

harry4203 (450) PRO, 19 jaar geleden

een xu of een ew motor?

406rijder (0), 19 jaar geleden

Een ew motor.

harry4203 (450) PRO, 19 jaar geleden

is het uitlaatspruitstuk niet inwendig gescheurd?
simpel, maar zijn de bougies 100% in orde?, i.v.m.inhouden

406rijder (0), 19 jaar geleden

Harry, de bougies zijn wederom deze week vernieuwe,geen verschil. Wat betreft inlaatspruitstuk heb ik geen idee. Is dit alleen te zien als deze is gedemonteerd. Heb overigens wel de indruk dat ik valse lucht hoor, ik vond mijn vorige 406 (bj 1997) nl minder zuigen. Ben erg blij dat je meedenkt!!

406rijder (0), 19 jaar geleden

Ik kan de pulsgever niet vinden of maakt deze auto misschien gebruik van de ABS-sensoren? Als dit zo is wat kan dan de storing veroorzaken?

harry4203 (450) PRO, 19 jaar geleden

ik schreef UITlaatspruitstuk, dit kun je alleen horen tijdens het rijden. hoge versnelling en lage snelheid volgas optrekken. meestal hoor je dan wel een resonantie.
wat betreft de pulsgever, als er geen sensor op de bak meer zit maakt ie inderdaad gebruik van de abs sensor. dan vrees ik toch echt dat er een tellerklok vervangen zal moeten worden. nogmaals, dan zou ik em toch zeker eerst nog een keer uit laten lezen. haal toch eerst de klok er eens uit en buig de pootjes van de stekkerverbindingen iets naar buiten, het proberen waard
succes, harry

406rijder (0), 19 jaar geleden

Vandaag tellerklok er uit gehad en weer opnieuw gemonteerd (helaas branden er nu minde lampjes, dus moet er weer uit), morgen maar eens zien of de snelheidsmeter het blijft doen. Harry kun je mij ook uitleggen waarom je het uitlaatspruitstuk verdacht vindt?

Mark-electro (0), 19 jaar geleden

die snelheids-gevers gaan ook nog best wel eens stuk!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.