Peugeot 306: tikkende airco

Bouwjaar: 1999

Beste techneuten,
Ik hoor al een hele tijd in de buurt van de aircopomp een tikkend geluid, vooral bij stationair of net iets hoger toerental.Het lijkt erop dat de pomp in en uitschakeld.De airco werkt prima, ik heb gehoord dat de koppeling van de pomp gesteld kan worden of is het een kwestie van te weinig druk of vloeistof ?

Ook wordt de motor niet warmer dan 75 a 80 graden, ook niet in de zomer met een caravan op de haak. Bergop hoogstens 85 graden. De termostaat is al vervangen, maar de temp. blijft hetzelfde ,is dit normaal?
Het betreft een 306 diesel uit 1999 zonder turbo.
Alvast bedankt voor de info

peugeot8932

Geplaatst door peugeot8932 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

deze temperatuur is helemaal normaal.

er zit een thermostaat in van 83 graden, dus het kan zeker heel goed mogelijk zijn dat jouw meter tussen de 75 en 80 graden zit.

ik rij zelf ook met een 306 diesel, en blijft ook op deze temperatuur.

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Je zou de airco eens kunnen laten testen,en anders moet je maar eens kijken of de ventilator inslaat op het moment dat de airco wordt aangezet.

SWONNIE (0) PRO, 18 jaar geleden

laat de motor stationair met airco aan lopen.
zie voor op de aircopomp of de pomp continue meedraait of aan en uit gezet wordt. als deze aan en uitgezet wordt kan dit betekenen dat de airco niet mer zijn juiste vulhoeveelheid heeft.
let bij de leidingen onder de koelradiateur even op corrosieplekken op de aircoleidingen, deze corroderen door ter plekke van de ophangbeugels, en daardoor loopt de airco natuurlijk leeg. Ander zwak punt bij deze peugeots is de druksensor deze schakeld nl. niet via relais de pomp maar alle stroom gaat door deze sensor met uitvallen etc. tot gevolg.
vr.gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.