Peugeot 306: Tikken/Kloppen na vervangen distributieriem

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: Tu5jp 1.6 e2

Beste lezers,

Ik ontvang graag jullie advies over de volgende punten:

* ik heb bij mijn apk de distributieriem laten vervangen. De auto is verder goedgekeurd zonder verdere problemen. Nu constateer ik al 2 dagen bij het optrekken in de 1e en 2e versnelling een kloppend geluid. Dit gebeurt alleen wanneer ik koppel en niet wanneer ik stationar gas geef. Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn?

* De auto heeft nu 186.000 + km. gelopen en er werd ook geconstateerd dat er een nieuwe koppakking in moet i.v.m. olieverbruik (zie eerdere posts). Had dit dan niet beter meteen gekund? Dit zal overigens +/- 400 euro kosten volgens offerte (inclusief arbeidsloon)

Ik vraag me af of ik wel goed bezig ben om zoveel te investeren in deze auto, volgens de garage zag de auto er zeer netjes uit voor de leeftijd (technisch en uiterlijk). Heb dit laten vervangen:

* banden
* distributieriem
* koppeling
* uitlaat (groot gedeelte)
* remmen (voor + achter)

Volgens de garage kan deze auto nog wel 150.000 mee bij normaal gebruik, wat is jullie ervaring?
Ik probeer het weekend even foto''s te maken voor diegene die het interessant vinden.

Voor nu ontvang ik graag jullie reacties.

Vriendelijke groet

Laurens

Geplaatst door Laurens (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

peugeottechnieker (0) PRO, 16 jaar geleden

Lekt uw auto olie op de straat of gebruikt hij het ? dat zijn 2 verschillende dingen. De koppakking laat wel eens wat olie door aan de distributie zijde, alstie echt lek gaat dan drupt de olie op de straat en dan is het beste om hem te vervangen anders nog maar even laten zitten. Of u goed bezig bent door veel te investeren is niet makkelijk te zeggen fijt is wel dat er nog wel aardig wat kilometers bij de kunnen maar dat gaat natuurlijk nooit zonder kosten ook in de toekomst zult u moet blijven investeren om de auto in goede betrouwbare conditie te houden. U heeft al aardig wat vernieuwt dus voorlopig lijkt mij het verstandigst om er weer een tijd mee te rijden zodat u kunt profiteren van uw investering

Maar nu even over het geluid. Dit wordt veroorzaak door een pulserende oliestroom bij het buitenste krukaslager aan distributiezijde. Dit komt voor bij wegrijden en belasten bij laag toerental.Het kan geen kwaad maar uw garage kan proberen de spanning van de aandrijfriemen te verlagen die zijn er n.l. afgeweest. Dan wordt het geluid minder,of hoort u het niet meer.
Het vervangen van de koppakking en de distributieriem tesamen levert wel een geringe tijdwinst op.

Ik hoor graag het resultaat

mvg

PT nieker

Laurens (0), 16 jaar geleden

Beste PT nieker,

dank voor je snelle reactie! De auto lekt geen olie op straat, dus hij geruikt gewoon veel olie (1 l. 1500 km.).
Ik dacht zelf aan de klepseals, maar volgens de garage is dit dus het olieterugkeerkanaal bij de koppakking, of zoiets heb ik begrepen. Probleem zou dus bij het vervangen van de koppakking verholpen moeten zijn, of dit ook echt zo is dat weet ik niet maar ik ben al jaren klant bij deze garage en vertrouw ze blind.

Wat betreft het geluid ben ik gerustgesteld, zal aan de garage vragen of ze dit dan kunnen verhelpen door uw voorgedragen oplossing.

Ik ben zeer tevreden over deze peugeot. Hoor wel eens andere verhalen over peugeot, maar dan voornamelijk de nieuwere typen.

peugeottechnieker (0) PRO, 16 jaar geleden

Laurens,

Voor de duidelijkheid, olie verbruik los je niet op met het vervangen van de koppakking.
olie lekkage via het olie kanaal wel.

Het olie verbruik wordt meestalveroorzaakt worden door slechte klepseals. Laat uw garage dan eerst eerst compressie meten en lektest doen, als dat goed is dan kun je de klepseals vervangen. Ik dacht dat dan de cilinderkop losmoet omdat de tuimelaar as met de cilinderkopbouten vast zit.
1 liter olie op 1500 km is veel maar hoeveel km rijdt u per jaar ? Als u niet veel rijdt dan wegen de kosten van een liter of wat olie niet af tegen de investering die U moet doen om het olieverbruik te verminderen

mvg

PT nieker

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.