Peugeot J5: Toerental van motor varieert

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2500 turbo

Hallo mensen ik heb een probleem met het toerental van de motor soms dan gaat hij onder het rijden omhoog en ook als ik stil kom te staan (door bijvoorbeeld een stoplicht) dan gaat hij spontaan omhoog om daarna weer af te
zakken naar normaal.Ik heb een nieuw luchtfilter er in een nieuw brandstoffilter is iemand bekent met dit probleem? De motor heeft 210000 km gelopen,O ja bij het starten rookt hij veel en zodra hij warm word gaat dit over(al vrij snel). Ik weet niet of dit met elkaar te maken heeft? Graag U reactie.

megens39

Geplaatst door megens39 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot J5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (10) PRO, 13 jaar geleden

als het gekomen is na montage van het nieuwe brandstoffilter dan zou er een scheurtje in het membraam van het pompje kunnen zitten.
dan zuihgt hij valse lucht en zal slecht starten en misschien ook de andere problemen er door komen.

groetjes jan.

megens39 (0), 13 jaar geleden

Hallo Jan ik heb het membraan nagekeken maar deze is nog goed daar kan het niet aan liggen. Ik zoek nog maar verder nog bedankt.

Groeten Henk.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Het lijkt toch op een geringe luchtaanzuiging. Je kunt proberen om bijv. d.m.v. plastic, doorzichtig slang tijdelijk te monteren te kijken in welk gedeelte van het circuit het zich bevind. Dus eerst een stuk doorzichtig slang plaatsen tussen voorverwarming en opvoer(filter)huis. Controleren of er bij gasgeven luchtbellen meekomen. Is dit gedeelte goed, dan verplaats je de slang tussen opvoer(filter)huis en pomp en doe je de test nogmaals.
De voorverwarming is een soort plaat gemonteerd tegen de cilinderkop met 2 pijpjes = aanvoer vanuit de tank en door de verwarming er uit naar het opvoer(filter)huis. Wat wel eens voorkwam, was dat 1 van de koper pijpjes van dit voorverwarmingsblok los ging zitten in het huis en daar lucht op aanzoog.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot J5 of stel zelf een nieuwe vraag.