Peugeot 505: Toerentalextreem omlaag 10 sec. na koude start

Bouwjaar: 1987

Weet iemand dit raadsel op te lossen? Ik heb een Peugeot 505V6 automaat uit 1987.Wanneer het buiten onder de 10 graden is, stort het toerental in na ong. 10 seconden, na perfect gestart te zijn. Hoe kouder het is, hoe moeilijker hij het heeft om "wakker" te blijven. Alle bedrading van sensoren naar de computer (Bosch LHjetronic) zijn nagemeten, computers en de sensoren zijn ook al eens gewisseld, benzinedruk in orde, bougies en bougiekabels en stappenmotor zijn vervangen en ook in orde. Na een paar meter rijden is het probleem over, zo ook wanneer het buiten boven de 10 graden is.
Peugeotgarage komt er ook niet uit. Help?!?

505V6

Geplaatst door 505V6 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 505? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Moet hier even over nadenken maar, denk in de richting van computer en z'n programma.

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Hé Oldtimer, je vindt de oplossing toch wel? Zoiets MOET blijven rijden. Echt fantastische auto's. Heb zelf 2 GTD's en 1 GTDe (met intercooler)gehad. Vooral die laatste; wat wou die rijden!!

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Heb even nagedacht.Als je in de benzinepomp kijkt aan de uitgaande kant zit daat een veertje met een klepje wat moet zorgen voor de restdruk, dat veertje wil nog wel eens teruglopen waardoor de restdruk eerder wegzakt en je ook na het starten allerlij vreemde dingen krijgt.Als je de benzinedruk normaal meet vind je daar niets van terug maar als je de restdruk test na bv een 1/2 uur dan zie je het wel.Dit is eigenlijk het enige wat me zo te binnen wil schieten.

505V6 (0), 19 jaar geleden

Dank je voor je reactie, oldtimer Jansen.
We hebben nu een tijdelijke oplossing gevonden door een bypass aan lucht te geven, nu blijft ie zijn toeren wel houden.
Hij leek lucht tekort te komen. De computer is in orde en regelt gewoonlijk het normale lucht/benzinemengsel, maar op een of andere manier krijgt ie bij kou te weinig lucht, daardoor stikte hij (al of niet bijna). Met deze bypass blijft ie goed lopen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 505 of stel zelf een nieuwe vraag.