Peugeot 505: 2.5 TD gaat na 4 sec snel in toeren lopen en zwart roken, inspui

Bouwjaar: 1984, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 td

Hallo, ik heb vreemde auto staan: een Range Rover Classic met een Peugeot 505 Turbodiesel motor, probleem is dat na het starten het toerental snel oploopt, begint zwart te roken (zonsverduistering) en te kloppen. Na afzetten van het contact gaat de motor ook weer uit na een seconde of 5. Hij trekt geen valse lucht, verstuivers zijn splinternieuw, kleppen zijn gesteld, brandstoffilter nieuw, turbo splinternieuw, inlaatspruitstuk schoon, carterventilatie schoon en ook getest zonder carterventilatie. Hij draait niet op z'n eigen smeerolie! Is puur diesel. Ik verdenk de inspuitpomp, is dit een bekend probleem? Ik wil de auto gaan demonteren maar wil eerst de motor netjes aan het lopen hebben.

Groetjes, Bart

laro4x4

Geplaatst door laro4x4 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 505? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

GOVA (0) PRO, 13 jaar geleden

Welke pomp zit erop ? CAV (Roto Diesel) of een Bosch.
Je zegt dat hij na het afzetten even doorloopt. Deze heeft toch een elektrocontact op de dieselpomp. Dan moet hij toch dadelijk stilvallen. Is de rook pikzwart of blauw. Ik weet dat de uitgaan van de turbo direkt naar de inlaat gaat. Wanneer je turbo olie lekt langs de turbineas naar de inlaatcollector, kan je dat toch niet zien. Ofwel is het een van de laatste met intercooler?

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 505 of stel zelf een nieuwe vraag.