Peugeot 306: toerenteller en oliedrukmeter werken niet?

Bouwjaar: 1997

hallo ik heb hier een 306 xsi waarvan de toerenteller en oliedrukmeter niet werken ik heb het metertje al eruit gehad en gecontroleerd of er geen losse verbindingen op de print zitten en ik heb ook al de verbindingstekkers links voor op de chassisbalk bij de motor gecontroleerd of er geen losse verbindingen tussen zitten heeft iemand dit vaker bij de hand gehad en waar kan ik nog meer het probleem zoeken
bij voorbaat dank Peter

evers2962

Geplaatst door evers2962 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb je een oud type 306 of een restyle ?

evers2962 (0) PRO, 18 jaar geleden

volgens mij is het een gerestylde type

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Nieuwe type herken je aan digitaaldisplay om de kilometerstand weer te geven. Oud type heeft conventionele aanduiding van de kilometerstand.

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

controleer zekering 2 en 25 in je zekeringskast in de auto.25 is + permanent en 2 is + achter kontakt. Controleer op de blauwe stekker op het instrumenten paneel + permanent op pin 25 en + achter kontakt op pin 24 en 6 . Pin 26 is massa en Pin 2 is Puls signaal voor de toerenteller. Als dit allles goed werkt dan is je toerenteller/intrumenten paneel/printplaat stuk. Brand het olie druk lampje bij aangezet kontakt?

evers2962 (0) PRO, 18 jaar geleden

het olie lampje brand wel als ik em op contact zet en ik zal die metingen verrichten als de auto weer hier is met de volgende beurt hoop dat ik er dan wel iets uit haal in ieder geval bedankt voor je technische ondersteuning groet Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.