Peugeot 406 1.8 EW: Trekhaak

Bouwjaar: 2000

Mijne Heren,

Ik kan een afneembare trekhaak overnemen voor mijn 406. Met 13 polige stekker en bedrading. Ik had van dhr. 'oldtimer' Jansen begrepen dat mijn auto Fullmux is. Begrijp ik dan goed dat er bij de bedrading dan ook relaitjes geleverd moeten zitten, of zijn die in de bedrading van de auto geintegreerd?
Ooit heb ik ergens een topic gelezen over 'kooimoeren'. Wat moet ik mij daarbij voorstellen? Is dat een hulpmiddel om het bevestigen van de trekhaak te vereenvoudigen, of is dat een non-verhaal? Is een trekhaak zonder deze moeren ook te bevestigen, of levert dit een hoop 'gepiel' op?

Ik zie uw antwoord met belangstelling tegemoet

heemskerk4251

Geplaatst door heemskerk4251 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

In de bedrading van de auto zit geen extra voorziening voor de trekhaak die zit in de bedradingsset van de trekhaak. de kooimoeren horen bij de trekhaak en komen in de gaten waar de bouten voor de bevestiging in komen.Als je ze niet hebt de dealer heeft nieuwe.Zonder kooimoeren krijg je de trekhaak niet vast(denk ik, want dit doe ikzelf nooit)

heemskerk4251 (0), 19 jaar geleden

Op verzoek van het problemcar team heb ik voor mijzelf voor de navolgende oplossing gekozen:
omdat in de bedrading van de trekhaak was geknipt heb ik besloten een elektrokabelset van ECS aan te schaffen en te monteren. Duidelijke handleiding en eenvoudige montage . Eea werkt perfect. Gelukkig zijn de 'kooimoeren' bij de trekhaak meegeleverd. Omdat ze nogal geoxideerd waren heb ik een poging gewaagd nieuwe te bemachtigen via de dealer. OJ was hierover nogal optimistisch. Vergeet het maar: zonder kooimoeren nooit een tweedehands trekhaak aanschaffen!

gr

Cees Heemskerk

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Cees, de onderdeelnummers.voor M12 == 694143 en voor M10 ==694179.
Dus zo te bestellen.Ik ben van huis uit nooit zo optimistisch maar probeer wel altijd de waarheid te vertellen, als de dealer bij jou in de buurt niet beter z'n best doet, kan ik er weinig aan doen.

heemskerk4251 (0), 19 jaar geleden

OJ,

Als er in een stad als Den Haag geen concurrentie is en er dus maar een dealer is wiens naam begint met een D., en die bezweert dat ze niet te krijgen zijn wat moet je dan?!

Overigens bedankt voor de tip. Wellicht is een van mijn mede peugeotgebruikers er nog blij mee!

gr.

Cees Heemskerk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.