Peugeot 106 1997: Trekt niet door/hapert/ valt weg

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CDY, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 33

Hallo allemaal,

Bedankt voor het lezen:D

Ik heb nu zo'n 2 jaar een peugeot 106 die altijd super gereden heeft. Sinds enige tijd trekt hij niet meer door. dus 1=20 2=40 3=60 enz. op de snelweg houd het dan ook echt op bij 115 op en valt hij regelmatig terug/weg. Als ik een beetje met me gas speel kan ik dan 115 blijven rijden..

Trek ik bijvoorbeeld op om een auto in te halen dan moet ik bij 40 km in ze 2 doorschakelen anders valt hij terug en houd ik het gas dan toch in valt hij gewoon weg...dus dan maar snel naar ze 3 en dan trek je dus suuuuper langzaam op. als ik dan eenmaal 50 of 60 rij heb ik ook wel eens terug geschakeld dan maakt hij even hoge toeren en daarna weer gewoon haper/terug vallen en geen reactie meer op gas pedaal in trappen. dus weer gas los en weer opnieuw in.

Soms rijd hij ineens weer goed..
Hij krijgt binnenkort sowieso een grote beurt.. en Bougies zijn al vervangen en de katalysator is ook al nagekeken. Ik heb geen toerenteller dus kan daar niks aan zien..

Auto start prima draait de 1e 10 sec ook prima daarna gas bij geven anders valt hij terug en dus uit. zodra je gereden heb al is het maar 10 meter blijft hij wel zelf draaien.

Woodie3

Geplaatst door Woodie3 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

corvanjaarsveld (0) PRO, 5 jaar geleden

Eerst maar eens controleren of er een rem blijft hangen. Als een der wielen na een redelijke afstand warmer (heter) is dan het zelfde wiel aan de andere kant? zou ik daar mijn aandacht op richten. Als echt de motorinhoudt? komt dat waarschijnlijk door gebrek aan brandstof. Als de ontsteking hapert gat de motor onregelmatig lopen.....Brandstof tekort kan komen door een verstopt filter of leiding. Natuurlijk kan de brandstofpomp defect geraakt zijn. Door de druk te meten in het systeem kom je er achter.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.