Peugeot 306: trillen tijdens remmen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: hdi

Mijn probleem is dat mij auto steeds heftiger trilt tijdens remmen.
September vorig jaar zijn er 2 nieuwe schijven voor en nieuwe blokken rondom gemonteerd. 6 maanden geleden kreeg ik er een beetje last van en het werd erger. 17 maart (4 maanden geleden) zijn schijven toen afgedraaid, velgen zijn gabalanceerd en uitgelijnd. Nu heb ik dus weer last van en het wordt weer erger. 3 aug heb ik pas weer een afspraak. Wie weet waar dit aan zou kunnen liggen en heeft het trillen gevolgen voor de rest van mijn ophanging? Bedankt voor de reacties alvast.

laurens1

Geplaatst door laurens1 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

17 Reacties

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

vrees toch weer die remmen laurens,

kromme remschijven kan veel oorzaken hebben, lang met de voet op het pedaal staan bij b.v stoplichten.
remschijven heet en auto afspuiten met koud water
of blijven hangende remklauw....

of slechte kwaliteit schijven, wat ook heel goed mogelijk is..

laurens1 (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor je reactie,
W gaan het zien op 3 aug, dit zal dan de tweede keer dat de schijven afgedraaid worden. Is dat misschien te veel van het goeie en dat er misschien nieuwe schijven op moeten?

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

afdraaien kan in principe wel 2 keer dat is het probleem niet, maar als het slechte schijven zijn komt het weer..... ik zou als toch de boel er af ligt gaan voor een goed setje schijven....

laurens1 (0), 17 jaar geleden

Ik heb mijn 306 bij een Mazda dealer gekocht, dan mag toch wel verwachten dat ze er goeie schijven onder leggen, of ben ik dan weer te goed gelovig? En nieuwe schijven altijd in combinatie met blokken neem ik aan?

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

is indd wel het beste ja..

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

Laurens, ik heb het zelfde probleem met mijn 406, hij gaat morgen weeer naar de garage. Ik vermoedt dat de garage de wielnaven krom heeft geperst bij het inpersen van de nieuwe wielllagers, want 2000 km daarna is het begonnen. Kan zoiets bij jou ook aan de hand zijn? Ik hou je op de hoogte.

laurens1 (0), 17 jaar geleden

Hoi Erwin2907, Ik heb geen idee of de garage iets met mijn wielnaven heeft uitgevreten. Het is een feit dat in mijn geval, tijdens het vertragen, voel ik het schokken in mijn rempedaal. Naarmate mijn snelheid lager wordt, voel ik de schokken ook steeds langzamer achter elkaar komen, tot ik eenmaal stilsta. Uiteraard trilt mijn stuur ook. Ik ben benieuwd wat er bij jou uitkomt.

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

mijn 3e set schijven zit er op nu, gelukkig dat er garantie bestaat....... Maar ik verwacht dat ze toch weer krom gaan trekken omdat er verder niks veranderd is. Ze kunnen gewoon niks vinden bij de garage.

pieterp9094 (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoi erwin, hebben ze de naven al vervangen of nog niet ? Waar kan het anders nog in zitten ?

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

Nee, men zei dat die goed zijn, ik heb ze wel de tip gegeven. Aangezien het een garantiezaak is maak ik me er niet zo druk meer over. Als zij ervoor kiezen schijven te blijven vernieuwen kost dat ze onnodig geld en zullen ze toch verder moeten gaan zoeken. Ik heb nu weer een nieuwe set schijven dus kan weer 2000 km verder ;)

laurens1 (0), 17 jaar geleden

Vandaag hebben ze er dus 2 nieuwe schijven onder gemonteerd. We zullen zien of dat deze gaan trillen of niet.

205GTiGriffe (0) PRO, 17 jaar geleden

We hebben een keer een 306 gehad die speling op de fuseekogel had, waardoor de schijven krom gingen. We hebben toen ook schijven vervangen en weer een keer laten afdraaien. Na vervanging fuseekogel en weer nieuwe schijven is ie niet weer geweest.

laurens1 (0), 17 jaar geleden

ik zal het eens in de gaten houden, ik hoop natuurlijk dat het nu weg blijft. Als het weer gaat trillen weet ik in ieder geval waar het nog meer aan kan liggen, dus bedankt voor je reactie 205GTiGriffe.

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

Hoi 205GTI. Kun je uitleggen hoe een versleten fusee een kromme remschijf kan veroorzaken? Heb namelijk een beetje zittn denken erover, maar zie het verband niet.

205GTiGriffe (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik zie daar ook geen verband in Erwin. Misschien dat het wiel begint te schudden tijdens remmen??? Vindt het ook vaag hoor, maar ja die klant is niet weer geweest tot nu toe. Fuseekogel kun je het beste testen met de wielen vrij en dan het wiel in de uiterste stand trekken en dan heen en weer bewegen.

Gr.
Robert

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

dat de klant niet weer is geweest 205 wil niet zeggen dat de klacht weg is.......... een ruime fusee kogel kan nooit en te nimmer remschijven krom laten trekken.

het kan wel beginnen te trillen doordat de kogel ruim is, wellicht toen een verkeerde diagnose gesteld?? en had het probleem met die auto met aleen een nieuwe fuseekogel opgelost geweest..... dan is het zeker niet vreemd dat de klant niet weer komt, die voelt zich getild door het onodig vervangen van schijven en afdraaien.

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

Ok, bedankt Robert. Ik begin de laatste tijd wel het gevoel te krijgen dat er ergens in de voortrein speling begint te komen (op hobbelig wegdek). Dat is echter al een tijd na het begin van het krom trekken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.