Peugeot 406: trillend stuur

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Hallo,

Ik zit met het volgende probleem. Heb sinds een tijdje een 406 coupe. Prima auto maar het stuur begint te trillen tussen de 110 en 130 km/h. Wat kan hiervan de oorzaak zijn? Dacht er eerst wel mee te kunnen leven, maar dat lukt niet echt. Heb al de voorbanden naar achter omgelegd, maar dat helpt niet. Ik hoor veel verhalen over balanceren en uitlijnen en dat men uiteindelijk toch bij de aandrijfas terecht komt. Weet hier iemand raad mee?

Groet Albert

djomeappie

Geplaatst door djomeappie (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

AR 67202 (0) PRO, 15 jaar geleden

zowiezo eerst de wielen balanceren, en de remschijven controleren

mrgti (0), 15 jaar geleden

inderdaad eerst maar is balanceren.. remschijven voor controleren op goede staat en of ze niet te veel slingering hebben (speciaal gereedschap is er voor om de slingering te meten). het kan ook zijn dat er slingering op de naaf zit..
mvg Mrgti

maar is het bij remmen bij deze snelheden of gewoon als je met die snelheden rijdt!.

mvg

TrafficBandit (0), 15 jaar geleden

Ik heb ook een 406 coupe en heb dit probleem ook gehad in het verleden. Ik heb de wielen meerdere keren laten balanceren en ook de remschijven vervangen. Nog steeds had ik een lichte trilling in het stuur rond de 120 km/u.

Toen heb ik de rechtervooras losgehad om de koppeling te vervangen. Toen de as weer gemonteerd was was de trilling ook zo goed als weg ! De rechter vooras heeft een steunlager wat met een paar boutjes vast zit. Ik denk dat die een beetje losgeraakt waren want toen alles weer goed vast zat was de trilling weg. Ik heb ook al een keer een verhaal van een andere coupe eigenaar gehoord die dit probleem verholpen had door het lager weer een keer goed vast te zetten. Bij een andere coupe eigenaar was het probleem weg na het vervangen van de as.

Ik denk dat je het probleem hier moet zoeken. Ik zal vanavond even kijken of ik nog een fotootje heb waar de lager op staat.

Het lager kan je redelijk makkelijk zelf vastzetten mits je onder de auto kunt komen.

TrafficBandit (0), 15 jaar geleden

Ik heb geen goede foto bij de hand waar het lager makkelijk op te zien is. Wellicht kan je op het forum van www.peugeot406coupe.nl/forum iemand vragen een foto te posten.

djomeappie (0), 15 jaar geleden

[quote=TrafficBandit]Ik heb geen goede foto bij de hand waar het lager makkelijk op te zien is. Wellicht kan je op het forum van www.peugeot406coupe.nl/forum iemand vragen een foto te posten.[/quote]
Hoi Peter,

Bedankt voor de informatie. Ik heb er inderdaad ondergekeken laatst en deze lager ook gezien. Heb toen niet de bouten van het lagerhuis aangedraaid maar 2 moertjes op het huis zelf. Kon ze een klein slagje geven, maar probleem is er nog. Kan nog eens naar de bouten van het lagerhuis kijken.
Wat ik ook even ga proberen a.s zaterdag is de 406 sedan van me vader op de brug zetten en even z,n banden jatten. Dan even een goed ritje maken met die banden, kijken of het probleem zich weer voordoet. Dan kan ik de banden een beetje uitsluiten, al balanceren nog altijd een goed idee is natuurlijk.
Ik hou je op de hoogte.

Groet Albert

djomeappie (0), 15 jaar geleden

Afgelopen zaterdag heb ik de sedan van me vader op de brug gehad. Banden eraf en onder de coupe gelegd. Toen een ritje gemaakt om te kijken of de trilling er nog steeds was tussen de 110 en 130. En helaas nog steeds aanwezig. Dus de banden kan ik uitsluiten, en heb besloten om ze nog maar even niet te balanceren. Heeft iemand een idee wat de volgende optie zou kunnen zijn om naar te kijken?

Groet Albert

arie549 (0) PRO, 15 jaar geleden

homokineten van de aandrijfassen zijn een zwak punt bij de fransen, kans is groot dat het probleem veroorzaakt wordt door 1 van de homokineten...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum