Peugeot 207: trillende remmen : GEEN WAARBORG

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1400

Bij deze auto zijn 6 maanden geleden nieuwe remschijven en nieuwe remblokken geplaatst omdat eigenaar kloeg over trillende remmen (precies of de ABS traag in werking kwam). Nu 6 maanden later en (na de 2 jaar waarborg), heeft hij opnieuw hetzelfde voor. Met dit verschil dat Peugeot er niet meer wil tussenkomen daar de 2 jaar om zijn. Heel bizar volgens mij.
Is er onder de dealers onder jullie collega's niemand die hiervan weet heeft, of er al dan niet een servicenota bestaat voor deze wagens?

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

harry4203 (315) PRO, 14 jaar geleden

voor zover mij bekent is hier geen mededeling over. remschijven worden slechts vergoed tot een maximum van 40000km. dit mede omdat kromme schijven door een boel oorzaken van buitenaf kunnen worden veroorzaakt. rijstijl, aanhaalmoment velgen etc....

autobedrijf schijf (0) PRO, 14 jaar geleden

Als een defect tijdens de garantieperiode gratis word gerepareerd krijgt men geen garantie op deze reparatie, als deze klant zijn schijven en blokken nu laat vernieuwen en hiervoor betaald zal hij op deze reparatie weer wel garantie krijgen. Ik weet alleen niet hoeveel km/maanden.

harry4203 (315) PRO, 14 jaar geleden

ook dat klopt idd

jhl (0) PRO, 14 jaar geleden

tja en zo schuiiven ze de kosten af op de klant

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

of zo wordt voorkomendat een klant (probeert) alles gratis te krijgen
hoeft ie alleen de olie te betalen
want een filter na 15dk vervangen
foei
dat kan toch niet

TheoStek (0) PRO, 14 jaar geleden

Er is een groot verschil met wat betreft de garantie in Nederland en België.

Je hebt de wettelijke garantie en de fabrieksgarantie.
Voor elke aankoop van een nieuw product binnen de Europese Unie geniet je van een wettelijke garantie van 2 jaar. (let op!! want hier trappen veel mensen in) want er is een verschil als het gebrek zich voordoet tijdens de eerste 6 maanden of erna.
Wanneer een defect optreedt binnen de 6 maanden na aankoop, is de verkoper normaliter aansprakelijk. Als de verkoperj kan aantonen dat het gebrek het gevolg is van jouw handelingen (een foutief gebruik bijvoorbeeld) is hij niet aansprakelijk.
Wanneer een defect optreedt meer dan 6 maanden na aankoop, kan je nog steeds beroep doen op de aansprakelijkheid van de verkoper., LET OP !! nu komt die zogenaamde 2 jaar garantie ter sprake ......
Na ZES maanden moet de eigenaar kunnen aantonen dat het gebrek al aanwezig was bij de levering! wat niet eenvoudig is.

Ben je als verkoper aansprakelijk, moet het defecte artikel of onderdeel hersteld of vervangen worden.
De verkoper en niet de producent waarborgt de wettelijke garantie. Je moet je dus tot de verkoper wenden als er zich een probleem voordoet waarop garantie geldt

Dan heb je ook nog nog de economische levensduur.
Gaat er toch nog iets kapot buiten de garantietermijn en je wilt dat de verkoper de reparatiekosten betaalt, dan moet je aan kunnen tonen dat er sprake is van vroegtijdige slijtage.
In jouw geval kan de klant dus wel aanspraak maken op de garantie ook al is die verlopen, je gaat er als klant niet vanuit dat na een half jaar hetzelfde probleem zich weer voor doet, dus is er sprake van een ondeugdelijk produkt.

Dat Peugeot zich eronderuit probeert te muissen komt gewoonweg door die Europese wettelijke garantietermijn van 2 jaar.
Dit is een HEEL GROOT misverstand, die garantie van 2 jaar is een vervaltermijn voor de aansprakelijkheid van de verkoper of fabrikant.
De vervaltermijn houdt dus gewoon in dat de verkoper/ of fabrikant niet meer aansprakelijk is voor gebreken die zich na twee jaar openbaren, of na de zes maanden de bewijslast ligt nu bij jouw klant.

In de Nederlandse regelgeving geniet de consument betere bescherming, ook na het verloop van twee jaar.

Ik ben geen advocaat , maar heb ik wel in de familie zitten die hierin gespecialiseerd is.

edit: wil ik nog aan toe voegen dat geen enkele fabrikant verplicht is om fabrieksgarantie te geven of een termijn aan verbonden is, als een fabrikant geen fabrieks garantie geeft geldt de wettelijke garantie.
Dus zit je als consument de eerste zes maanden safe, daarna begint het gedonder.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum