Peugeot 307 sw hdi 136 Pk: trilling bij optrekken

Bouwjaar: 2005

Klacht:
Bij optrekken vanuit stilstand, is een trilling waarneembaar in de gehele auto, is alleen duidelijk te voelen als je een snelheid bereikt van 30-35 km/h.
Kan dit veroorzaakt worden door het grote koppel wat deze motor heeft of kan er daadwerkelijk ergens anders een probleem zijn ?

Het is moelijk dit te vergelijken met zo'n zelfde wagen, je moet er met net één hebben staan.

R.H.

Geplaatst door R.H. (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb je dit al bij techsupport neergelegd???

R.H. (0) PRO, 18 jaar geleden

Yep,
stelde voor om vergelijking te doen, tja moet je wel zo'n HDI 136 Pk toevalig hebben staan.

Enting (0) PRO, 18 jaar geleden

Wij hebben ook een 136 PK SW 307 lopen van 2004 en deze auto heeft absoluut geen last van trillingen! Ik heb geen oplossing voor je maar volgens mij moet hij trillingsvrij kunnen.

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Lijkt probleem van de aandrijfassen. (te weinig vet in de binnenste homokineten) Hebben sommige partners ook last van. Ik heb overigens overlaatst met zoon 136 pk gereden. Die trilde ook een beetje bij optrekken tussen de 30-35 km/h. Het effekt is sterker als je een bocht uitkomt. Ik weet niet hoe erg het is maar ik denk dat we hier toch een beetje te maken hebben met een zgn produkt eigenschap.

R.H. (0) PRO, 18 jaar geleden

Het zal een beetje te maken hebben met een zgn produkt eigenschap, later nog vergelijking gedaan met 110Pk versie, deze heeft het ook in zeer minder mate, en inderdaad is het effect groter als je een bocht uitkomt.

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Net nog proefgereden met een 307 RHR . 30/35 km/h is ongeveer 1800 toeren. Voor de motor is dat blijkbaar een kritisch toerental. Als de auto in zijn vrij staat en je laat de motor 1800 toeren draaien dan zit er ook een trilling in de auto. daarboven en daaronder niet. heeft te maken met het vele egr wat de motor dan krijgt. Bij dit type zijn overigens veel egr problemen.

kip307sw (0), 18 jaar geleden

Kijk ook eens naar de bevestiging van de Accu.

Mijn 307 90pk HID had het zelfde probleem. Nefkens Assen kon niks vinden VD Werf in Ede was met 30 minuten klaar. ;-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum