Peugeot 306: trilt enorm bij doortrekken vanaf 70 km/u

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9 turbodiesel

de auto gaat bij het doortrekken vanaf ongeveer 70 km/u flink trillen. Boven de 80/85 km/u verdwijnt dit verschinsel weer helemaal.
De banden zijn gebalanceerd, het stuur trilt niet ernstig, maar het lijkt iets in de motor te zijn, want het versnellingspookje trilt erg mee.
de ophanging is gecontroleerd.
geen vreemde geluiden.

dickie

Geplaatst door dickie (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

davy2038 (0) PRO, 17 jaar geleden

aandrijfas controleren,waarschijnlijk onbelans

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

ook de onderste ronde motorsteun is verdacht......

Tinus84 (0), 17 jaar geleden

Ik heb n.a.v. ongeveer dezelfde klachten (complete auto schudt bij gas geven; trillen weg bij koppeling intrappen) een kromme aandrijfas vervangen bij mijn 306. Er staat een handleiding voor het vervangen van een aandrijfas van een ZX op Citroen-forum.com. Een ZX en 306 zijn vrijwel identiek.

Alleen even achterhalen welke van de twee de boosdoener is. Het is een redelijk eenvoudige klus, alleen het verwijderen van de as-moer zal gepaard gaan met een enkele "godverdomme" of "kut" omdat die knap vast zit :P

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.