Peugeot 307: turbo slang schiet telkens los

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 9HX, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 66

hallo, een aantal weken geleden had ik een flinke tik onder de motorkap zitten, dit werd veroorzaakt door een losse verstuiver, ook was de luchttoevoer van de turbo losgeschoten. de lokale garage heeft de verstuiver er weer opgezet en de tik was verdwenen, echter blijft de turboslang telkens losschieten. slangen klem heb ik al vervangen dus dat kan het niet zijn. de auto heb ik ook al uitgelezen, daar kwamen de volgende foutcodes uit: p1403,p1404 dit heeft mijns inziens met de gloeibougies te maken en die zijn enkele maanden geleden gelijktijdig met de egr klep vervangen. en p0341dat moet iets zijn met signaal cilinderherkenning?

ziet iemand een verband tussen ( het weer verschijnen van deze foutcodes) in relatie met het losschieten van de turbo slang.

of wat zijn de mogelijke oorzaken hiervan?

hoor er graag van.

jef74

Geplaatst door jef74 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

8226tr (0), 7 jaar geleden

hallo, ik heb zelf ook zoiets gehad, bij mij zat aan de verticale slang/buis een lipje waar een m6 boutje door moest om de zaak op zijn plaats te houden als die er uit is hangt alles aan de slangeklem.
veel succes Dirk

jef74 (0), 7 jaar geleden

er bleek weer een verstuiver los te zijn. dit is gemaakt bij de lokale garage. na enkele maanden gereden te hebben zit de turboslang nog steeds goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.