Peugeot 307: vastgelopen linkerachterwiel

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: KFW, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

rechtsachter wiel blijft hangen, remklauw zit vast, gekeken en cylinder zat witte kalk tussen rubberen en cylinder. bij pompen gaat cilynder wel naar buiten (remklauw en remschijf ook los gehad, nagekeken niks mis mee)
kan dit onderdeel los besteld worden en kan ik een nieuwe plaatsen. wat is dan handig, een nieuwe cylinder of een nieuw set (geen idee waar dit dan uit bestaat). graag jullie advies.

overigens hebben wij bij het uitpompen van de cylinder deze helemaal ingesmeerd met zalf (duits merk: remmen) dit schijnt daar speciaal voor te zijn. daarna cylinder teruggedraaid met lijmklem en baco (had geen peugeot werkmateriaal). echter nu loopt hij weer vast, linkerachterwiel is niet aan te raken (gloeiend heet) en andere kant is dit niet zo warm. graag jullie advies

ndw

Geplaatst door ndw (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

ndw (0), 7 jaar geleden

overigens was het wiel linksachter dat bleef hangen :). cilinder er nu geheel uitgehaald en bleek roest /kalkvorming te zitten onder het ringetje rond de cilinder (en ook nog rond de cilinder (soort witte kalk) waardoor deze remcilinder wellicht niet meer terug kon bij het loslaten vh rempedaal en dus vast bleef zitten.

verder zat er een knik in de remleiding. reparatiesetje besteld alsmede deel vd remleiding. in afwachting vd onderdelen hou ik jullie verder op de hoogte. verder nog advies/suggesties bij de reparatie?

kaleido 1 (1830) PRO, 7 jaar geleden

De kalkvorming is niets anders dan aluminium oxidatie van de remklauw , zorg dat alles goed schoon is , nieuwe zuigers plaatsen als het chroom beschadigd is , putcorrosie , juiste montagevet gebruiken .

Highway (145) PRO, 7 jaar geleden

De remzuiger die je terug moet draaien niet uit elkaar halen maar vervangen.

ndw (0), 7 jaar geleden

dank jullie voor de reacties, de remzuiger is nog heel, geen putten of dergelijke te zien. schoongemaakt, juiste montagevet zit erop. echter rubbertje (kapje) wat in deze remzuiger zit is gescheurd. wil nieuwe bestellen maar is niet op voorraad. lokale garages willen mij gehele remklauw verkopen.heb enkel dat rubbertje nodig. gekeken op een site, maar is 8 weken wachttijd. hebben jullie nog suggesties van goede sites die ook revisie sets verkopen ? heb een lucas rubber nodig. nr wat erop staat is: lucas 32322661 aco 250465 2-2

geprobeerd bij mijnautoonderdelen.nl en nog andere sites maar kom deze niet meer tegen helaas.
onderdeel: Remzadel/remklauw rep.set achteras
BUDWEG CALIPER 203843

ndw (0), 7 jaar geleden

iets anders (alternatief) wat past is natuurlijk ook prima

ndw (0), 7 jaar geleden

rubbertje gevonden , besteld, geplaatst, alles nog eens schoongemaakt en met juiste vet ingesmeerd. wiel wordt niet meer heet! dankjullie wel! deze late reactie komt ondermeer omdat ik ong 8 weken moest wachten op het juiste rubbertje wat ik had besteld maar waar een behoorlijke wachttijd op zat bij de leverancier.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum