Peugeot 307 2004: Uitlaatgas storing na nieuwe distributieriem/cilinderkop/waterpomp/gashuisklep

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: VF33bnfuc83630029, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 110

Mijn distributieriem was doorgeschoten en mijn garagist bestelde een nieuwe distributieriem + warmtepomp en een 2e hands gereviseerde/gekuiste/gevlakte cilinderkop.
Maar : hij zei dat hij af en toe stilviel bij snel gas geven (maar was geen foutmelding), hij bestelde een 2e hands gashuisklep. Daarna zei hij opgelost!
Maar ik reed ermee, maar bij een trage voorligger of achteruit rijden viel hij soms nog stil. Iets later had ik een storing uitlaatgas P0420 + P0172 (zie foto). Dus nu is hij weer binnen voor herstel, ik vroeg hem toch beter een piraat versie van een gashuisklep te installeren (ipv de 2e hands die misschien vuil was). Voordat mijn distributieriem doorschoot had ik dit probleem niet. Hoe zou dit komen en kunnen die nieuwe problemen door de 2e hands cilinderkop of 2e hands gashuisklep ontstaan zijn?
Hoe zouden die 2 foutmeldingen op te lossen zijn?

Coast2Coast

Geplaatst door Coast2Coast (120) , lid sinds 4 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1755) PRO, 4 maanden geleden

Lambdasonde en katalisator controleren als ik af ga op de foto.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum